URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Türkiye bu habere kilitlendi...

Ekonomi

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2500 kadro talebinde bulunmuştu. Konu ile ilgili olarak Bakan Faruk Çelik 2500 kadro talebinde ısrarcı olacaklarını dile getirdi.
Gıda Mühendisleri, gıda terörünü bitirmek için istihdam şart diyorlar ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın personel alımlarıyla ilgili belirsizliğin sürmesinden yakınıyorlar. Bakan ÇELİK, 2500 kadroda ısrarcı olacakları söyledi ve memur adaylarını umutlandırdı ancak şu ana kadar atamalar konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Gıda Mühendislerinin sitemize gönderdiği yazıyı aynen yayımlıyoruz.
“Türkiye’de birçok ürün gibi bazı gıda maddeleri de “merdiven altı” diye tabir edilen işletmeler tarafından üretiliyor. Hiçbir denetimi olmayan, tamamen kanun dışı üretimler bunlar. Bir ülkenin sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için toplumun iyi beslenmesi, en azından zararsız gıda alması lazım. Sağlıksız gıda ile beslenen neslin kendisi “kayıp nesil” olduğu gibi bu durum gelecek nesli de olumsuz etkiliyor ve “sağlıksız nesiller” yetişmesine sebep oluyor. Sağlık problemi yaşayan toplumlarda verimden söz edilmesinin söz konusu olmadığı gibi sağlığa büyük bütçeler ayrılmak zorunda kalınıyor. Neresinden bakarsanız bakın, zarar yani. Bu zararlı gidişata “dur” demenin tek bir yolu var, o da; denetim.

Türkiye’de belediyelerin kurduğu ve ağır aksak da olsa işleyen bir denetim sistemleri var ama bu sistem lâfta kalan bir sistemdir. Zabıtayla denetim olmaz. Belediyelerin en tecrübeli denetim elemanları ziraat mühendisleri. Gıda mühendisi olması lazım hâlbuki! Ziraat mühendisiyle denetim mi olur? Eh, burası Türkiye; oluyor işte! Fakat bizler bu kara düzenin değişeceğine inanıyoruz. Tabi ki bu değişim ancak ve ancak Bakanlığın 2 mesleğin tekelinden kurtulması ile mümkün olabilir. Her meslek grubu aldığı eğitimin hakkını versin, halkın her kesimi güvenilir gıdaya erişsin istiyoruz. Ziraat mühendislerinin ürettiği bitkisel gıdaların ve veteriner hekimlerin desteğiyle üretilen hayvansal gıdaların kaliteli bir şekilde işlenmesi ve gıda işletmelerinin denetimlerinin gıda mühendisleri tarafından yapılmasıyla güvenilir gıdaya ulaşmak mümkündür. Tabi her şeyden önce tüm bunlar için istihdam şarttır!

İstihdam konusuna değinecek olursak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na tepki günden güne artıyor. 9 aydır istihdama çıkmamış olan Bakanlığın ne zaman istihdam haberi vereceği merak konusu oldu. CNN TÜRK'te Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel'e konuk olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bakanlıkta atamalar olacak mı?" sorusuna, "2 bin 500 atamayla ilgili değerlendirme yapılıyor" yanıtını verdi. Yine TRT Haber’de katıldığı programda Çelik, Maliye Bakanı ile bu konu hakkında sık sık görüşüyoruz. 2500 personel istihdam etme talebimiz oldu. Bu konuda da ısrarlıyız halen görüşüyoruz dedi. Bu ısrarcı tavra rağmen 1 aydır maliyeden bir sonuç çıkmış değil.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.