URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Günak’tan hastaneyle ilgili ilginç savunma

GENEL

.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan Domuz Gribi (H1N1) virüsüyle ilgili ölüm haberi iddialarının ardından Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler üyesi Dr. Faruk Günak ile birlikte Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Leman Karaağaç basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda domuz gribiyle ilgili yapılan basın açıklamasının ardından kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Dr. Günak, hastaneyle ilgili yapılan temizlik haberlerinin doğru olmadığını savundu.

Bir muhabirin hastanedeki kirlilikten dolayı vatandaşların enfeksiyon kapma riski var mı sorusunu cevaplayan Dr. Günak, “Bu hastane kökenli bir hastalık değildir dışardan gelen bir enfeksiyondur ama şunu söyleyeyim bizim acile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acilini söylüyorum yaklaşık bin veya bin 500 hastanın girişi olmuştu. Bizim Urfa’nın sosyo-kültürel durumunu da göz önüne aldığımız zaman her hastanın yanında 2 kişinin geldiğini düşündüğümüz zaman 5 bin kişinin aktif girdiği alanlardır bunlar, muhakkak kirlenir ama biz temizlik hizmetleri açısından da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Yani kirlenmiyor diye bir şey yok kirlenir ama ondan kaynaklı bir durum değildir. Ya da basında zaman zaman çıkıyor bu doğru bir haber değildir lütfen teyit edelim bunu öyle yapalım, lavabo her zaman kirlenir. Bizim kendi tespitlerimiz var bazı kişilerin bilinçli olarak eldiven atıp fotoğrafladığını biliyoruz şüpheniz olduğu zaman hastaneyi gezebiliriz.” Diye konuştu.

İŞTE DR. FARUK GÜNAK’IN TEMİZLİK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ DEDİĞİ HASTANENİN FOTOĞRAFLARI;

















Öte yandan hastanedeki temizlik skandalıyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük’ün ya da Sağlık Bakanlığının bu konuda soruşturma başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.