URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Urfa'ya yeni paşa atandı

GENEL

Jandarma il komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Erzurum jandarma Bölge komutanı olarak atandı. J. Albaylıktan Tuğgeneralliğe terfi eden Kastamonu il jandarma komutanı Mücahit Avkıran ise Şanlıurfa'ya atandı. Şanlıurfa halkının sevgisini kazanan ve il Jandarma komutanlığının ilk paşası olan Tuğgeneral Metin Düz'ün Erzurum'a atanması Kentte buruk şekilde karşılandı. Şanlıurfa eski il Jandarma komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk emekliye sevk edildi. Yine Şanlıurfalıların unutamadığı ve sevgisini kazanan eski il komutan yardımcısı Tuğgeneral Ünsal Bulut ise Tümgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı oldu. 

Genel Komutanlığı 2022 yılı Atama ve Terfileri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı. 11 general emekliliğe sevk edilirken 18 general ile 14 albay bir üst rütbeye yükseltildi. Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığı'na ilk kez kadın general ataması yapıldı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Tümgeneral Fuat Güney, Tümgeneral Vedat Çolak, Tuğgeneral Vedat Çolak, Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Tuğgeneral Nuri Öztürk, Tuğgeneral Mehmet Çimen, Tuğgeneral İsmail Sıkı, Tuğgeneral İbrahim Güven 30 Ağustos itibarıyla emekliğe sevk edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.