URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Dev parkın temeli atıldı…

Gündem

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Yesevi Mahallesinde 82 dönüm alan üzerine yapılacak olan Selahattin Eyyubi Parkı’nın temeli atıldı. Açılışta konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın önümüzdeki 4 yılda Gaziantep’i geçeceğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Yesevi Mahallesine içerisinde kadın destek merkezi ve spor sahalarının da olacağı bir park yapılıyor. 82 Dönüm üzerine kurulacak olan ve 3 Milyon 690 Bin TL’ye mal olacak olan parkın temeli bugün atıldı.

Temel atma törenine Eski Bakan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, Şanlıurfa Valisi izzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Çiftçi; Biz hep hizmet insanız

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Biz hep hizmet insanız” diyerek, şunları kaydetti;

“Biz kendimizi Şanlıurfa’nın hizmetkârı olarak görüyoruz. Bunu yaparken de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde çalışan herkes ve aynı zaman bizimle birlikte seçilmiş olup karar veren meclisimiz hepimiz aynı bakışla Şanlıurfamızı 13 ilçesiyle bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Her noktaya yetişmek zorundayız, zorunluluğumuzun büyük olduğunun farkındayız. Bizim şiarımız hizmettir.”

 

Çelik: Şanlıurfa, Gaziantep’i geçecek

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ise, kısa süre içerisinde tamamlanacak olan bu parkın Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi. Bu parkın Selahattin Eyyubi’nin ismini ilelebet yaşatacak bir park olacağını vurgulayan Çelik, “Bu yönüyle de son derece önemlidir. Selahattin Eyyubi, İslam dünyasının baş tacı, Haçlılara kök söktürmüş, düşmanlara kök söktürmüş bir komutan, bir devlet adamı, Kudüs’ün fatihi. Şanlıurfalıların Selahattin Eyyubi’nin yolundan gitmesi gerekiyor. Bir açıdan da düşünmenizi istiyorum. 7 Haziran akşamı Avrupa basını, nasıl geçmişte Selahattin Eyyubi’ye dil uzatmışlar ise 7 Haziran akşamı da dediler ki; Yeni yüzyılın Selahattin Eyyubi’sini durdurduk çok sevinçliyiz dediler. Selahattin Eyyubi’yi iyi anlayalım. Büyükşehir belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Başkanımız sadece park yapmakla kalmıyor; O parkı da anlamlandıracak son derece güzel bir ismi burada yaşatılması için bu adımları atıyor. İnşallah bu parktan gençlerimiz yararlanacak. Hanım kardeşlerimiz de buradan istifade edecekler” dedi.

Çelik, Haliliye Belediyesi tarafından kasım ayına doğru Devteşti Mahallesinde kadın yaşam merkezi temelini de ataklarını dile getirerek, “ Biz gerçekten sizi sevdik. Biz buraya 4 yıllığına geldik, 4 yıl hizmet edip gidecektik, kadere bak ki Urfa’da durduk yeni 4 yılın başındayız. Bu 4 yıl boyunca da sizin mutluğunuz için, sizin sorunlarınız için ter akıtacağız. Yeter ki siz bizi anlayın, gerisini merak etmeyin. 4 Yılda size 13 Katrilyon para getirdik Ankara’dan. Yolsa yol dedik, okulsa okul dedik, hastaneyse hastane dedik Şanlıurfa’ya hizmetler yaptık. Allah’ın izniyle Gaziantep’i geçen bir Şanlıurfa olacak. Biz hangi ille yaşayacağımızı biliyoruz, Şanlıurfa’yı geri götürmeyiz. Allah’ın izniyle Şanlıurfa, Konya, Kayseri, Bursa’yı da yakalayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından butona basılarak, parkın temeli atıldı.

 

Parkta neler yer alacak

Bu arada 10 ay içerisinde bitmesi planlanan parkta; 2500 m2 alanda bir camii, bay ve bayanlara yönelik 2 adet kapalı yüzme havuzu, kuru havuzlar, su gösterilerinin olduğu süs havuzları, özgün tasarımlı teraslar, asma germe sistemi gölgelik alanlar, parkın etrafını saran koşu yolu ve fitness salonları, engelli ve engelsiz çocuklar için oyun alanları, kamelyalar, oturma birimleri ve çeşmeler yer alıyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.