URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Güneydoğu'da şok gerçek, Urfa'da var

Gündem

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde 1,6 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren DEDAŞ yetkililerinden edinilen bilgiye göre, son dönemde bölücü terör örgütünün organize ettiği olaylar sebebiyle Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur gibi bölgelerde elektrik şebekesinde çok fazla tahribat meydana geldi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde 1,6 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren DEDAŞ yetkililerinden edinilen bilgiye göre, son dönemde bölücü terör örgütünün organize ettiği olaylar sebebiyle Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur gibi bölgelerde elektrik şebekesinde çok fazla tahribat meydana geldi. Bölgede bölücü terör örgütünün mevcut şebekeye zarar veren eylemleri sonucu meydana gelen tahribatın tutarı 46 milyon lirayı aşarken, bölgede bazı vatandaşların evlerini terk etmek zorunda kalması da elektrik kullanımını giderek düşürdü.

Evlerinden ayrılan bölgedeki abonelere DEDAŞ'ın tüketilen elektriği fatura edememesi sonucu da 28 milyon liralık kayıp ortaya çıktı. Böylece, son aylarda şirket bölgede toplam 74 milyon liralık bir zarara uğradı ve bazı müşterilerini de kaybetti. Bu arada, terör örgütünce elektrik trafo ve direklerinin yıkıldığı, altyapının hizmet vermesinin zorlaştırıldığı söz konusu bölgede, 2016-2020 arasındaki dönemde DEDAŞ tarafından 1 milyar 21 milyon 250 bin liralık şebeke yatırımı yapılacak. Bu miktarın yıllık bazda 204 milyon 250 bin lira olarak gerçekleşmesi planlanıyor. DEDAŞ'ın son birkaç aydaki terör nedenli kaybı 74 milyon lirayı buldu

 

Kaynak: enerjienstitusu.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.