URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Karadeniz'den sert açıklama...

Gündem

.

Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Reşat Karadeniz, birlikler hakkında Bakan Faruk Çelik’e yanlış bilgiler verildiğini belirterek, “Birlikler sahada işini iyi yapıyor, farklı bir iş yapmıyor. Bakan’a, “Birlikler noter görevini görüyor” demişler. Böyle bir şey yok, biz sahadayız, sahada ıslah çalışmaları yapıyoruz” dedi.

UĞUR BUDAK 

Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Reşat Karadeniz, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı toplantıyı değerlendirdi.

81 İlin birlik başkanının da Ankara’daki toplantıya katıldığını vurgulayan Karadeniz, toplantıda yetiştirici birliklerin son zamanlarda yaşamakta olduğu sorunlar ve hayvancılık sektöründeki yaşanan gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi.

Son günlerde Bakan Faruk Çelik’e birlikler hakkında yanlış bilgiler verildiğini de dile getiren Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Reşat Karadeniz, şunları kaydetti;

“Birliklerin gerçekten sahada olduğunu, sahalara hakim olduğunu, yani Tarım İl Müdürlükleri ile İlçe Müdürlüklerinin işini yüzde 50 azalttığını herkes biliyor. Tabi bu konuda Sayn Bakanımıza yanlış bilgiler verilmiştir, yanlış haritalar çizilmiştir. Bunu Sayın Bakanımıza en iyi şekilde, detaylı bir şekilde anlattık. Sayın Bakanımızın, çalışkanlığını ve bu gayret göstereceğini daha önce de gördük, şimdi de görüyoruz. Birlikler sahada olmak zorundadır. Bugün özellikle Damızlık Yetiştiricileri Birliğinde bir ilde sahada çalışan 2 Bin kişi var. Türkiye genelinde birlikler üzerinden günde 2 Bin 500 ton süt toplanmaktadır. Birlikler sahada işini iyi yapıyor, farklı bir iş yapmıyor. Bakan’a, “Birlikler noter görevini görüyor” demişler. Böyle bir şey yok, biz sahadayız, sahada ıslah çalışmaları yapıyoruz. Sahada üyelerimizle bir aradayız. Hayvancılığın gelişmesi için eğitimler düzenliyoruz, bu konuda daha da ileriye gideceğiz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.