URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Milletvekillerinden 18 Mart mesajları

Gündem

.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yayınladığı mesajında, şu sözlere yer verdi: " Bundan 102 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, şükranla yad ediyorum.

Çanakkale destanı bir dirilişin en güzel örneklerinden birisidir. Ecdadımız vatanın dört bir yanından sevinçle, birlik ve beraberlik içinde ölümü bile bile vatanı için milleti için Çanakkale'ye şehit olmaya gitmiştir. Burada yaklaşık 250 bin şehidimiz şehadet şerbetini içmiştir. Bugün bir aradaysak, güçlü bir ülkeysek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuzdur.

O ruh, o iman o gün nasıl galip geldiyse bugün de içinde bulunduğumuz zamanda yapılan oyunlara karşı da, aziz milletimiz aynı iman ve ruhla galip gelecektir.

O gün, nasıl sırtında taşıdığı 275 kilogramlık mermiyle düşman zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren kahraman asker Seyit Onbaşı varsa, bugünde vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan vatan toprakları için canını vermeye daima hazır Seyit Onbaşılar var.

Bu ülkede; 'Sırtında milletin onuru; zaman, mekan ve sözlerin tükendiği yerde' Seyit Onbaşılar bitmez. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde olduğu gibi, aziz Türk Milleti, vatanı, istiklali ve istikbali için her zaman görev başındadır.

Bu vesileyle Allah yolunda, vatanının ve milletinin namusu korumak, bölünmez bütünlüğü sağlamak, mukaddes değerlere sahip çıkmak için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum.”

 

Akyürek’in mesajı

Ak parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek de, Çanakkale Zaferi’nin milletin varoluş destanı olduğunu ifade etti.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk tarihinde askeri ve siyasi bir başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

 “Ecdadımızın birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiği bir fedakarlık ve kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından birisi olarak son derece önemlidir. Bizi millet yapan değerleri asla unutmadan, Anadolu’yu bize vatan olarak bırakan ecdadımıza karşı borcumuzu ödemek için 21. yüzyılda lider ülke olmak için birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışmalıyız. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

 

Yıldız’ın mesajı

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise, mesajında şunları kaydetti;

“Dünya tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi; birlik ve beraberliğin timsali, tek yürek olmuş yaralı bir milletin tüm dünyaya şahlanışıdır. İşgal altındaki vatan topraklarını canları pahasına savunan Anadolu insanının verdiği mücadelenin yıldönümünde; bu zaferin mimarlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Çanakkale’de yaşanan kara ve deniz savaşları; dünya lideri ülkelerin ve emperyalist politikalarının, vatan savunmasını her şeyin önünde tutan bir ulus karşında ne kadar çaresiz kaldığının en açık göstergesidir. Yokluk içindeki bir halkın ülkesini korumak, işgalci güçlere boyun eğmemek uğruna verdikleri büyük mücadele aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın da temellerini oluşturmuş; uyanan ulusal bilincin ve inancın yaktığı ateş vatan toprağını işgal eden emperyalist güçlere göz açtırmamıştır. Tarihimize bir dönüm noktası olarak geçen 18 Mart Çanakkale Zaferi, işgalci güçler tarafından dahi övgü ve hayranlıkla söz edilen bir destana dönüşmüştür.

Vatanının bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını şerefi sayarak büyük ve güçlü bir saldırıdan zaferle kurtulan Çanakkale kahramanlarını ve bağımsızlık ateşini bir kıvılcımla yakarak tüm yurtta yayılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.”

 

Özcan’ın mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, “Büyük Türk Milletinin dünya tarihini değiştirdiği günlerden biri de 18 Mart 1915 günüdür. Yaklaşık bir asır önce vatan sevgisi ve yüreklerindeki imanla “imkânsız” denileni başararak Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen dedelerimizin destansı mücadelesinin gururunu bugün de aynı yoğunlukta hissediyoruz” dedi.

“Bu şanlı zaferle, birlik ve beraberlik içinde olunduğunda neler başarılabildiğini tüm dünyaya gösteren bir ecdadın torunları olarak benzer bir duruşu 15 Temmuz’da hain darbecilere karşı tek yumruk olarak gösterdik” ifadelerini kullanan Özcan, ayrıca şunları söyledi,

“Bundan sonra bizlere düşen görev, aynı sorumluluk ve disiplin içerisinde 2023-2071 hedefleri istikametinde hareket ederek ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden birisi haline getirip şehitlerimizin ruhlarını şad etmektir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anarken hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.