URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Özcan’dan flaş terör açıklaması..

Gündem

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu.

Yenilen kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan milletvekili Özcan, “Türkiye 3 koldan saldırıya uğradı. DEAŞ, PKK ve CHKP-C’ye mensup teröristler ülkemizde eylemler yaparak sivil vatandaşlarımızı, polisimizi ve askerlerimizi kalleşçe katlettiler. Bunlara gereken ders hava saldırılarıyla verildi, aldığımız istihbaratlara göre büyük zayiatları var. Ama bu olayların bir an önce durması hepimizin yararınadır.” Dedi.

Milletvekili Özcan, “Ben bütün terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerinin ve ülkemizin başı sağolsun. Biz çözüm süreciyle milli birlik ve kardeşlik adı altında olan bir ülkemiz vardı. Ama maalesef bu huzuru herkesin kıskandığı ve rahatsız olduğu ortadadır. Biliyorsunuz Ramazan bayramına kadar hiçbir şey yoktu. 7 Haziran’dan sonra belli güçler harekete geçti. Bütün terör örgütlerini özellikle milletçe yerle bir etmemiz gerekir. Bu birlik ve beraberliği hiç kimsenin bozmasına müsaade etmemiz gerekir. Herkes sağduyulu olmalı ve söylemlerine dikkat etmelidir. Buradaki siyasi partiler adına birilerinin terör örgütüne sırtını dayadığını açık açık beyan ediyor.” Diye ifade etti.

Sözlerini sürdüren Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, “Biliyorsunuz Türkiye 3 koldan saldırıya uğradı üst akılları ve özellikle hedefleri bir olan Türk demokrasisini güçlenmeyi kabullenemiyorlar. DEAŞ terör örgütü biliyorsunuz Suruç’ta 32 canımızı katletmiştir. PKK ise Ceylanpınar’da 2 polisimiz orda kalleşçe katledildi. Daha sonra bu 32 vatandaşımızın cenazelerini bahane ederekten, İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok yerinde yüzü maskeli ve silahlı insanlar CHKP-C dediğimiz örgüte mensup bunlar etrafa tehlike saçtılar. Bizde hükümet olarak gerek DEAŞ’e gerek PKK ve DHKP-C gereken ders verilmeye çalışıldı. Biliyorsunuz Kandil ve Suriye’deki DEAŞ örgütünü üstleri ve toplanma yerlerine yönelik hava saldırıları başlatıldı. Daha sonra topçu atışıyla da karşılık verildi. Onlar derslerini alacaklar, alınan istihbaratlara göre büyük zayiatları var. Bir an önce bu olayların durması hepimizin büyük yararına biliyorsunuz biz turizm ülkesi olduğumuz için büyük zarar görüyoruz. Bu toplantının amacı Urfa’nın huzuru, birlik, beraberlik ve kardeşliğini konuşmak için toplandık. Ülkemizin ve Urfa’mızın terörle anılmaması için karşı çıkmamız lazım.” Şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.