URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

SİVEREK'TE BİR KÖYDE SANDIK MUHTARIN EVİNE KURULDU.

Gündem

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır; Biz Tutanagımızı Tuttuk, Bir Gözlemci Yerleştirdik Sandık Güvenliğini Sağladık.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kavaklıdere köyünde muhtarın evinde sandık kuruldu. Günler öncesinde Şanlıurfa'ya gelen CHP Mersin Milletvekili Başarır ;"Köyde oy kullanacak başka bir yer olmaması nedeniyle sandık, muhtarın evinin önüne kurulmuş. Biz, tutanağımızı tuttuk, bir gözlemci yerleştirdik ve sandık güvenliğini sağladık" dedi.

Türkiye, bugün tarihte ilk kez ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyor. Sabah saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi Türkiye genelinde akşam saat 17.00'de tamamlanacak. 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kavaklıdere köyü sabah saatlerinde itibaren Türkiye'nin gündemine oturudu. Bunun üzerine bölgede bulunan CHP Vekili Başarır ise yanında bulunan ekip arkadaşları ile Siverek ilçesine giderek Muhtarın yanında incelemede bulundun.

Şahsi sosyal medya hesabı Twitter üzerinde acıklamada bulunan Başarır şu sözlerle konuya açıklık getirdi; Şanlıurfa'nın Siverek Kavaklıdere Köyünde bulunan 1364 numaralı sandığın başındayız. Köyde oy kullanacak başka bir yer olmaması nedeniyle sandık muhtarın evinin önüne kurulmuş. Biz, tutanağımızı tuttuk, bir gözlemci yerleştirdik ve sandık güvenliğini sağladık" notuyla video paylaştı. 

Başarır, köyde muhtarala buluşarak konuyla ilgili açıklamalarda buldu. Başarır Muhtarım, herkes sandığı ve seni konuşuyor. Sizlere sorularım olacak. Ben Mersin CHP Milletvekiliyim. Seçim Kurulu ile bu köyde okul veya devlet binası olmadığı, buranın güvenli olduğu için sandıgı buraya mı kurmuşsunuz. Muhtar ise Evet diyerek konuya şu sözlerle açıklık getirdi; Seçim kuruluna camide kullanalım dedim, seçim kurulu caminin yasak oldugunu soyledi. Buranın ne okulu nede resmi bir devlet kuruluşu var. 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yapmaktayım odam da aynı zamanda köy odasıdır ifadesinde bulundu. 

Muhtarla karşılıklı konuşmaları sürdüren Başarır, “Burada tutanak tutulsun. Biz itirazımızı yapalım. Şu anda sadece AK Parti’nin birçok gözlemcisi var Sizler memursunuz. Doğru mu? Burada muhtarın evinde oy kullanılıyor. Arkadaşlar bu normal mi?” diye eleştirdi.

Muhtarın yanında bulunan bir azası ise şunları ifade etti: Bizler burda neredeyse hepimiz akrabayız, 3 dönemdir bende azalık yapıyor, şimdiye kadar bir sorun yaşamadık, lakin bizlere resmi bina yapmadıkları için bizlerde mecburen burada o verme işlemi gerçekleştiriyoruz dedi. 

Akabinde başarır tutanak tuttu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.