URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Urfa'da Cuma namazı sonrası protesto

Gündem

 Şanlıurfa'da cuma namazı sonrası STK'lar öncülüğünde toplanan grup, ABD'nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto ederek islam ülkelerini İsrail ve ABD ile olan ilişkilerini gözden geçirmeye çağırdı.

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından Türkiye'de protesto gösterileri sürüyor.

Geçtiğimiz hafta cuma namazı sonrası Dergah Cami önünde ABD'yi kınama, Kudüs'e destek etkinliği bu hafta da yapıldı. Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri öncülüğünde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup namaz sonrası ABD'yi protesto etti.

Sık sık slogan atan grup "Kudüs'e Selam Direnişe Devam", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol","Kudüs yalnız değildir" dövizleri ile "Kudüs kırmızı çizgimizdir" pankartı taşıdı. Grup adına STK temsilcileri basın açıklaması yaptı. Açıklamada İslam İşbirliği Teşkilatının "Kudüs Filistinin Başkentidir" kararını desteklediklerini belirten STK'lar başta Türkiye olmak üzere tüm islam ülkelerinin İsrail ve ABD ile her türlü askeri, siyasi ve ekonomik ilişkilerini yeniden gözden geçirmesini talep etti.

 

"SÖZ VE DUALARLA MÜCADELELER KAZANILMAZ"

 

Açıklamada "BM denilen kukla yapının dünya barışına hizmet edecek şekilde yeniden yapılanmasını " Dünya 5'ten Büyüktür" haykırışının her platformda ısrarla sürdürülmesini, desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Ayrıca şunu çok iyi bilelim ki; Zalimlerle mücadelede öncelikle bizlerin güçlü, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Sadece söz ve dualarla vb. duygusal tepkilerle mücadeleler kazanılamaz. Her zaman aklı selim hareket edip, durmaksızın hakikatin peşinde olmalı ve yaymalıyız... Ey Kudüs ! Sen asla yalnız ve mahsun değilsin. Yaşasın Özgür Kudüs" denildi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.



AJANS URFA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.