URFASTAR ŞANLIURFA-URFA HABERLERİ

Verilen ruhsatı geri istiyorlar

Gündem

2016 yılında başlayan meranın mucur ocağına kiralanmasına 16 köy karşı çıktı. Köylüler Şanlıurfa valiliği ile görüşmek için toplandılar
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan mera etrafında yer alan 16 kırsal mahalle Hanzeli, Ağveran, Kengerli, Yukari Ağveran, Canoğlu, aşağı iç Kara, Yukarı iç Kara Kuşluca, Salıncak, Hamurkesen, Akziyaret, Sancak, Külaflı Büyük, Serhan, Beyaz kuyu toplam 36 bin dönüm Mera köylüler tarafından ortak kullanılıyordu. İddiaya göre 2016 yılında belediye tarafından mera alanı özel bir şirkete Mucur ocağı olarak kira verildi. Kira verilmesine tepki gösteren kırsal mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş Şanlıurfa Valiliğinin önünde toplanarak kiralanmasına tepki gösterdiler. Valilik önünde toplanan grup Şanlıurfa Valisi ile görüşüp bu konuya el atmalarını istediler.

Kuşluca mahalle muhtarı Abdulhamit Küçük: “Bizim bu mera ile ilgili tarihlerden beri biz hep devletimizin yanında yer aldık. Şu anda biz buraya geldiğimiz için şahsen utanıyoruz yani. Devletimize karşı her hangi bir yanlışımız olmadı ama meramız yolsuzluklarla yapılmış. Biz enerji bakanlığından müfettiş getirdik, müfettişler diyor ki siz haklısınız ama bunu yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyoruz biz ona karışamayız. Bunun arkasında büyük adamlar var, bunun arkasında menzilim şeyhi var. Bu bakanlıktan yine olumlu olarak geliyor, bunlar mera mafyası bunlar Urfa'da merayı bitirdiler. Bir tek meramız kalmış herkes de buna göz dikmiş, bunu da elimizden alacaklar. Devletimiz diyor ki hayvancılık yapın, bütün meraları tahrip ettiniz bu mera kalmazsa biz nasıl hayvancılık yapacağız. Merayı yapanlar bellidir, mafya tarafından işgal edilmektedir. Bir de müfettişler uydurarak diyorlar ki mera havasını kaybetmiş, tabelası yok. Kuşluca köyünden başka hayvan yok, bunların hepsi uydurmadır. Yukarda tapulu arazilerimiz vardır, bağ ektik, fıstık ektik. Bu Antep'de 17 tane taş ocağını hayvancılık için Antep valisi iptal etti. Biz sayın valimizden bu projeyi iptal etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“2016 Yılından Belli Bunlarla Uğraşıyoruz”

Mahalle muhtarı Abdulhamit Küçük: “Biz 2016'dan beri bu adamla uğraşıyoruz, üç seferdir meramıza tecavüz ediyorlar. Yapıyor ona da kamu yolu diyor, orada hiç bir şey yok ev yok. Şikayet ediyoruz bunu savcılığa bildirmiyorlar, biz nereye gidersek her şey kapalı ve bunu yapan kuran kursu hocası. Hiç imamlıkla alakası yok bu da FETÖ gibi bize ihanet ediyor” dedi.

“Verilen Ruhsatın İptalini İstiyoruz”

Verilen ruhsatın iptalini istiyoruz diyen konuşan Salkım köyünden Nihat Baydilli: “Bu dağda hayvancılık yapıyoruz burada mevcut 15 köy var ve burası fıstık bölgesi. Zeytin, üzüm bağı ve badem ile geçimimizi sağlıyoruz. Ama bu muncur ocağının tozu dumanı fıstıklarımızı kurutur. Bu fıstık ağacı 30-40 yılda yetişiyor ve biz bunu hala da ekmeye devam ediyoruz. Bu ocağın burada kurulmasını bölge olarak muhtarlık olarak 15 köy var. Bu dağın etrafını genelde hep fıstıktır, bu ocağın burada kurulmasını istemiyoruz. Ruhsatının iptalini istiyoruz, sayın valimizden bir isramda bulunuyoruz, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu. Urfahaberler.com
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.