Yaşam

Urfalılar, Adıyamanlıları yalnız bırakmıyor...

Şanlıurfa'da, sivil toplum kuruluşları arasında aktif bir şekilde rol alan derneklerden birisi olan Öncel-Der'in gençlik kolları Adıyamanlıları unutmadı. 2 ay gibi bir sürenin üzerinden geçtiği Maraş depreminin yaraları sarılmaya devam ederken, yıkımın en çok yaşandığı Adıyaman'da bu ramazan hem çok zor geçiyor, hem de buruk geçiyor. 

6 Şubat sabahı 11 ilimizi vuran 7 büyüklüğündeki depremler sonucunda Türkiye'yi yasa boğan ölümler ve yıkımlar gerçekleşti. Yıkımdan en çok zarar gören illerden birisi olan komşumuz Adıyaman'da ramazan ayı bu yıl bir hayli zor geçiyor. Yıkımlardan sağ kurtulan vatandaşlar konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Bu anlamda Şanlıurfa'nın en aktif STK'larından birisi olan Öncel-Der'in Gençlik yapılanması, Adıyaman'da binlerce kişiye iftar verdi.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan vatandaşlara yönelik düzenlenen iftar yemeği Cumhuriyet ilk okulunda gerçekleşti. Öncel-Der Gençlik Kolları Başkanı Fuat Öncel ve üyeleri, kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri tek tek Adıyamanlı depremzedelere ikram ettiler. Depremin ilk gününden bu yana Adıyamanlıların imdadına yetişen Urfalılar, halen bölgede kendilerini fazlasıyla hissettiriyor.

Öncel-Der Gençlik Kolları Başkanı Fuat Öncel, düzenledikleri iftar yemeğiyle ilgili kısa bir açıklama yaparak, 'Bizler her alanda var olmaya devam edeceğiz. Özellikle yüzyılın afeti olan deprem de hayatını kaybeden kardeşlerimize baş sağlığı ve tüm depremzedeler geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem bölgesinde Ramazan ayı boyunca iftar programı düzenleyen İnfakder derneğine teşekkür ediyorum' dedi.

URFASTAR