Title of a News Article

Akçakaleli dolandırıcı yakalandı

Akçakaleli dolandırıcı yakalandı
banner206

İzmir’in Menemen ilçesinde telefonla aradığı yaşlı çifti sivil polisim, Başkomiserim diyerek dolandıran şüpheli şahıs, aldığı altınlar ve paralar ile birlikte 5 saat sonra Aliağa’da yakalandı. Akçakaleli olduğu belirlenen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Menemen’in Yahşelli Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin ve Emine Kuşçu çiftinin yaşadığı ikametin kapasına ’postaneye gelin’ yazılı kart yapıştırıldı. Kartı alarak postaneye gitmek için evden çıkan Hüseyin Kuşçu’nun bir süre sonra telefonu çaldı. Kuşçu’yu arayan kişi kendini Başkomiser olarak tanıttı ve bir süre yaşlı adamı ’dolandırıcılığa karışmışsınız, size yardım edeceğim’ diye oyalayarak güvenini kazandı. Sonrasında yaşlı adamı şaşırtmak için sorular sorarak banka ve adliye önüne yönlendirmelerde bulundu. Yaşlı adamdan bir süre sonra eşinin de telefonunu isteyerek irtibata geçti. Emine Kuşçu ile irtibata geçen dolandırıcı sonrasında onuda ikna ederek altınlarla beraber evden çıkmasını istedi. Bir süre yaşlı kadını da yönlendirmelerle oyalayan R.Y., ’sizler dolandırıcılığa karışmışsınız ve Menemen’de bir kuyumcuya sahte altınlar vermişsiniz sizden şikayetçi, altınları gelip sizden alayım eşini de eve gönderiyoruz korkmayın size yardımcı oluyorum’ diyerek aldığı altınlarla kayıplara karıştı. Ayrı ayrı evlerine dönen yaşlı çift dolandırıldığını anlayınca Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşadıklarını anlattı. Altınları teslim ettikleri yerin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 27 adet Cumhuriyet altını, 2 Adet Burma Bilezik ve 4 bin TL ile birlikte şüphelinin ticari taksiye binip Aliağa ilçesine gittiğini tespit etti. Cumhuriyet Savcısından alınan talimat ile Aliağa’ya giderek ticari taksi şoförleriyle irtibat kuran ekipler, altınların konulduğu boş çantayı zanlının evinin yakınlarında bulunan çöpün kenarına bırakılmış şekilde buldu.

Nitelikli dolandırıcılık ve kendini kamu görevlisi olarak tanıtma suçlarından toplamda 27 adet Cumhuriyet altını ve 2 adet bilezik ile birlikte Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan şahsa Asayiş Büro Amirliğince hakkında işlem başlatıldı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 06:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
afatsum
afatsum - 4 yıl Önce

Nasıl bir cezai sistemimiz var anlamadım bu adamlar öyle ceza almalılar ki ibretlik olsun ama nedense ön kapıdan girip arka kapıda elini kolunu sallayarak çıkıyorlar

SIRADAKİ HABER

banner195