Title of a News Article

Alan ve Satan'lar barıştı...

Alan ve Satan'lar barıştı...
banner206

Şanlıurfa'da kan davalı iki aile düzenlenen törenle barıştılar. 

Yaklaşık bir yıl önce Hilvan ilçesine bağlı Söğütlü köyünde Alan ve Satan aileleri arasında iki ayrı kavgada taraflardan birer kişi ölmüştü. Alan ve Satan aileleri arasında ki hüsumetin daha fazla büyümemesi için bazı kanaat önderi isimler her iki aile arasında arabulucu olmuştu. 

Alan ve Satan aileler barışa evet demeleri üzerine bugün bir düğün salonunda barış yemeği yapıldı. Satan ve Alan ailelerinin barış Yemeğine Vali Abdullah Erin, CHP Şanlıurfa Milletvekili  Aziz Aydınlık ,Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız, İl Jandarma komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,Eski il Genel meclisi Başkanı Mustafa Yavuz ,iş adamı Haçim İzol, CHP il Başkanı Hayrettin Çıdır, yeniden Refah partisi il Başkanı İsmail Yavuz, ve Alan ile satan aileleri katıldı.

Din alımı Şeyh İzzetin Aksan tarafından okunan duaların ardından taraflar barıştırıldı. Vali Erin, barışan tarafları kutladı. Vali Abdullah Erin burada yaptığı konuşmada artık kavga ve ölümlerin son bulmasını istedi. Erin burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti  “Bizler insanlığa rahmet olarak gönderilen bir dinin temsilcileri ve mensuplarıyız. Kitabımız Kur'an-ı Kerim’de insanların barış ve kardeşlik içerisinde, birbirlerinin hukukuna riayet edecek şekilde birbirlerine saygı göstererek yaşamasını bildiren sayısız ayetler ve emirler var. Kur'an-ı Kerim’de bu kadar açık mesajlar var iken ebedi hayatı sonsuz bir azaba değişmeyi hangi öngörüsüzlükle ve hangi akılsızlıkla gerkeşleştiriyor insanın aklı almıyor. Eğer Müslüman isek bilin ki Peygamber Efendimiz de Müslümanı tarif ederken ‘Müslüman Müslümanın elinden ve dilinden emin olduğu kişidir’ diye buyuruyor. Müslüman insana eziyet etmez. İnsanı bir tarafa bırakın, Müslüman yaratılmış hiçbir şeye eza etmez. Allah’ın yarattıkları arasında en şerefli yere koyduğu insanın değil canına kastetmek, kılına dahi zarar vermek hangimizin haddine. Hangi menfaat, hangi çıkar, hangi beklenti, hangi arazi, hangi bahçe, hangi ürün bir kardeşinizin hayatını zehir etmeye değer? Bütün kainatı, bütün varlık alemini yaratmak suretiyle ve bu varlık aleminin tamamını en şerefli olarak nitelendirdiği insanın emrine veren ve insanı da bu varlık aleminin tam merkezine yerleştiren Cenab’ı Allah’a inanıyor, O’nun gönderdiği mesajları şüphesiz kabul ediyorsak bu yapageldiğimiz cahiliye adetlerini cahiliye döneminde bırakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2019, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195