Title of a News Article

Atanamayan Birecikli öğretmen adayı intihar etti

Atanamayan Birecikli öğretmen adayı intihar etti
banner206

Ataması yapılmayan Murat öğretmen intihar etti: 'Bu adaletsiz düzeni yaratanlara yazıklar olsun'

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki atanamayan öğretmen Murat Kaya, tabancayla intihar etti. CHP'li Başarır, "Bu adaletsiz düzeni yaratanlara yazıklar olsun!" dedi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Bağlarbaşı Köyü'nde meydana gelen olayda, rehberlik öğretmen adayı olduğu belirtilen Murat Kaya, tabancayla kafasına bir el ateş ederek yaşamına son verdi.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; Murat Kaya'nın ölmeden önce ailesine yazdığı 29 Ocak 2022 tarihli “Hayata veda ediyorum. Üniversitemi, askerliğimi, özel sektörde çalıştım ve okudum. Abimi ve annemi çok seviyorum. Babamı özledim” notu ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.

4 yıldan buyana atama beklediği belirtilen Murat Kaya'nın cenazesi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verildi.

VEDA MEAJININ ALTINDA KPSS KİTABI

Murat Kaya’nın anne ve abisine duygularını, yaşamını yitirmiş olan babasına ise özlemini dile getirdiği duygu dolu notu yazdığı mesajının altında ise Tarihin Manifestosu adlı bir KPSS hazırlık test deneme kitabının olması dikkat çekti. Bazı atanamayan öğretmen sosyal medya kullanıcıları, tanıdıkları bu kitapla ilgili de vurgu yaptı.

“BU MEMLEKETİN PIRIL PIRIL GENÇLERİNİN GELECEĞİNİ ÇALANLARA, BU ADALETSİZ DÜZENİ YARATANLARA YAZIKLAR OLSUN”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Şanlıurfa'dan atanamayan genç bir öğretmenin yaşamına son verdiği duyurdu.

Başarır Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şanlıurfa'da yaşayan Murat K. isimli atanamayan genç bir öğretmen yaşamına son verdi. Bu memleketin pırıl pırıl gençlerinin geleceğini çalanlara, bu adaletsiz düzeni yaratanlara yazıklar olsun!" ifadesini kullandı. Gerçekgündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195