Title of a News Article

Binbir Surat yakalandı

Binbir Surat yakalandı
banner206

19 yıldır aranan 'binbir surat' emekli maaşını çekerken yakalandı

Müşterilerine boş dekont imzalatarak milyonlarca doları zimmetine geçiren ve ortadan kaybolan Elbeyi A., 19 yıl sonra yakalandı. 'Binbir surat' lakaplı Elbeyi A. emekli maaşını çekerken gözaltına alındı.

Banka müdürlüğü yaparken zimmetine 4.5 milyon dolar ve 500 bin sterlin geçirerek 19 yıl önce ortadan kaybolan 'binbir surat' lakaplı Elbeyi A., emekli maaşını çekerken yakalandı.

İstanbul'da bir banka şubesinde müdür olarak çalışan Elbeyi A., 2001 yılında müşterilerine boş dekont imzalattırarak, zimmetine yaklaşık 4,5 milyon dolar ve 500 bin sterlin para geçirdiği iddiasıyla 19 yıldır aranıyordu. Elbeyi A.'nın paraları zimmetine geçirdiği anlaşılmadan dilekçe vererek emekli olduğu ortaya çıkmıştı.

Elbeyi A., 2004 yılından bugüne, sürekli görünümünü ve yerini değiştirerek izini kaybettirdi.

Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, zaman aşımı süresi dolmak üzere olan zimmet dosyasıyla ilgili çalışma yürüttü. Şüphelinin sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınların evlerinde kaldığı, sahte kimlik kullandığı ve görüntüsünü sürekli değiştirdiği belirlendi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelinin emekli maaşını farklı banka şubelerinden almaya devam ettiğini tespit etti. Bunun üzerine son olarak Büyükçekmece'de bir evde kaldığı belirlenen şüpheliyi yakalamak için, banka şubeleri önünde önlem alındı. Banka şubesine gelerek, ATM'den parasını çekmeye çalışan Elbeyi A. yakalanarak gözaltına alındı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195