Title of a News Article

Birecik'te Nevruz Gerginliği

.

Birecik'te Nevruz Gerginliği
banner206
 Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen nevruz kutlaması için ateş yakmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polisler, gruba biber gazıyla müdahalede bulunurken, 2 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da, alınan karar doğrultusunda nevruz kutlamalarının sadece 21 Mart Pazartesi günü yapılabileceği duyurulurken, Birecik İlçesi'nde bugün aralarında HDP milletvekilleri Dilek Öcalan ve Osman Baydemir'in de bulunduğu bir grup, Meydan Mahallesi'ndeki HDP binası önünde toplandı. Burada toplanan az sayıdaki partiliye konuşan milletvekili Osman Baydemir, Nevruz kutlamalarına getirilen yasağı eleştirdi.

Baydemir'in konuşmasının ardından bir grup partili, ilçe binası önündeki alanda odunları tutuşturarak Nevruz ateşi yakmak istedi. Bu sırada bölgede önlem alan polis ise kalabalığa yasağı hatırlatarak ateşin yakılmaması uyarısında bulundu. Bunun üzerine polis ile kalabalık arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada polis, ateş yakmakta ısrar eden bazı kişilere biber gazıyla müdahale ederek 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından partililer alandan ayrılırken, polis ilçede önlemlerini artırdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195