Title of a News Article

Canlı Bomba Urfa bağlantılı çıktı

.

Canlı Bomba Urfa bağlantılı çıktı
banner206
 Bursa Ulu Camii bahçesi batı kapısında düzenlenen canlı bomba saldırısında 1 kadın öldü, 13 kişi yaralandı. Bursa Valiliği "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır" açıklamasını yaptı. Canlı bombanın Cumartesi günü Şanlıurfa'dan Bursa'ya geldiği öğrenildi. Eylemi gerçekleştiren örgüt ise IŞİD.
Bursa Ulu Camii bahçesi batı kapısında bugün 17.26'da bir patlama meydana geldi. Patlamanın bir kadın canlı bomba tarafından yapıldığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada 1 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralı sayısını ilk açıklamasında 17 olarak duyuran Bursa Valiliği açıklamadaki bilgileri güncelledi ve sayıyı 7 olarak düzeltti. Ulu Camii’de düzenlenen saldırıyı IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği öğrenildi. Saldırganın Cumartesi günü Şanlıurfa'dan Bursa'ya geldiği öğrenildi. Saldırganın hedefinin bir turist kafilesi olduğu değerlendiriliyor. İkinci bir ihtimal ise canlı bombanın hedefine ulaşamadan kendini patlattığı yönünde.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi. Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı.
Kaynak: Karar

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 21:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tirej
Tirej - 8 yıl Önce

Allah sonumuzu hayır etsin

SIRADAKİ HABER

banner195