Title of a News Article

Cullapta çiftçiler ayaklandı

Cullapta çiftçiler ayaklandı
banner206

DEDAŞ’a olan borçlar nedeniyle elektrikleri kesilen, elektrikleri kesildiği için tarlalarındaki ürünleri kurama tehlikesiyle karşı karşıya kalan çiftçiler ile Cullap Sulama Birliği Yetkilileri karşı karşıya geldi. Seslerini duyurmak için Cullap Sulama Birliği önüne giderken, sulama birliğinin yetkilileriyle karşılaşan çok sayıdaki çiftçi ile sulama birliği yetkilileri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Karşılıklı bağırmalar ve tartışma üzerine araya jandarma ekipleri girdi. Sulama birliğine borçları olmadığını, DEDAŞ ile sulama birliği arasındaki borç nedeniyle kendilerinin de mağdur durumda olduğunu dile getiren çiftçiler, buradaki tartışmanın ardından bu kez DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü önüne geldi.

30 MİLYON TEMİNAT İDDİASI

Çiftçilerin eylemi sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Aydınlık, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Cullap Sulama Birliği, DEDAŞ'a 30 Milyon teminat veremediği için 4 gündür elektriği kesik. Birliğe bağlı onlarca köy susuz, ekinler kurudu. Eğer yıllar önce elektrik dağıtım işi özelleştirilmeseydi bunları yaşamayacaktık. Çiftçiye yapılan bu zulmün tek sorumlusu: AKP'dir!" Urfapusula

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195