Title of a News Article

Darbenin arkasında ki Ülkeyi açıkladı

.

Darbenin arkasında ki Ülkeyi açıkladı
banner206
  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var. Oradan yayınlanan birkaç dergi, bir kaç aydır faaliyette bulunuyordu.
Biz ABD'ye aylardır Fethullah Gülen konusunda bir mesaj veriyoruz. ABD bize Fethullah Gülen'i vermek zorundadır" dedi.

AYLARDIR FAALİYETTEYDİLER

Özel bir televizyon kanalında canlı yayına bağlanan Bakan Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulundu. Bu darbe girişimin ardından ABD'nin olduğunu iddia eden Soylu, "Darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var. Oradan yayınlanan birkaç dergi, bir kaç aydır faaliyette bulunuyordu. Biz ABD'ye aylardır Fethullah Gülen konusunda bir mesaj veriyoruz. ABD bize Fethullah Gülen'i vermek zorundadır" dedi.

GÜLEN ABD TARAFINDAN TUTULDU

Soylu, İncirlik Üssü'ndeki gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmadığını belirterek, "Ben tarihi tespitler yapıyorum. İçinde bulunduğumuz olayların tarihi değerlendirmelerini ortaya koyuyorum ve Fettullah Gülen denilen bir psikopatın orada Amerika tarafından tutulduğunu net bir şekilde ortaya koydum" diye konuştu.

HER ŞEY ÇİÇEK BÖCEK DEĞİL

İsrail ve Rusya'yla olan ilişkilerin düzelmesinin "bütün ülkelerle bir araya geliyoruz" şeklinde yorumlanmaması gerektiğini vurgulayan Soylu, "Bizim Atatürk Havalimanımız patlıyor. Ne zaman patlıyor Atatürk Havalimanı, bizim Rusya'yla ve İsrail'le anlaşma gerçekleştirmemizin hemen akabinde patlıyor. Bütün bu soruların elbette ki kendi adına bir cevabı vardır. Her şey çiçek, her şey böcek, ay ne güzel bütün ülkelerle bir araya geliyoruz diye bir değerlendirme söz konusu değil" dedi.

15 TEMMUZ ALELADE BİR TARİH DEĞİL

Bakan Soylu, 15 Temmuz'un herhangi bir tarih olmadığını aktarırken, "15 Temmuz alelade bir tarih değil. Kim alelade bir tarih olduğunu düşünüyorsa yanılıyor. Bu Ortadoğu için de önemli bir tarihtir, bu dünya demokrasisi için de önemli bir tarihtir. Bu demokrasinin kendisi açısından önemli bir tarihtir. 1960 darbesinde şunu söylemedik mi hep beraber, keşke millet ayağa kalksaydı da Menderes'i vermeseydi. Bugün millet ayağa kalktı, Tayyip Erdoğan'ı da vermedi, millet ayağa kalktı demokrasiyi de vermedi, bugün millet ayağa kalktı bir takım çapulculara sen bu ülkeyi yönetemezsin dedi" diye konuştu.

Soylu şöyle devam etti: "İnsanlar Genelkurmay'ın önüne gittiği zaman askerin onlara ateş açacağını bilmiyor muydu? Bu kadar avanak mı bu millet? Gidiyor, oraya ölüme gidiyor. Canlı kalkan olarak, ölümü göze alarak gitmiyorlar mı bu insanlar? Eğer bu insanlar oraya ölümü göze alarak gidiyorlarsa, biz de bu milletin evlatları olarak bu gerçekleri her ne pahasına olursa olsun aziz milletimizle paylaşmak zorundayız. Bu kadar basit ve net."

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2016, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195