Title of a News Article

Diyarbakır Polisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük dolandırıcılık şebekesini çökertti!

Diyarbakır Polisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük dolandırıcılık şebekesini çökertti!
banner206

Diyarbakır polisinin suç örgütü ile ilgili yapmış olduğu kapsamlı çalışmada; Ülke genelinde internet üzerinden dolandırıcılık yapan ve aralarında devlet memurlarının da yer aldığı suç örgütü üyeleri büyük bir operasyonla yakalandı.

30 olayda mağdurların zararının yaklaşık olarak 2.000.000 TL olduğu, suç örgütü üyelerinin ele geçirdikleri paraları kripto para hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı. Üyelerin, birkaç hesap dolaştırdıktan sonra temiz hesap olarak adlandırdıkları hesaplara havaleler yaparak parayı çektikleri öğrenildi. Son bir yıllık dönemde suç kaynaklı olduğu değerlendirilen 26.000.000 TL civarında işlem hacmi varlığın olduğu tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri başta örgüt elebaşı konumunda olan şüpheliyi tespit etmek, sadece kod adı kullanan, açık kimlik ve irtibat bilgileri tespit edilemeyen şüphelileri tespit etmek ve örgütü tamamen bitirmek amacıyla 3 ay detaylı ve çok yönlü çalışmalar yapmış, 04/04/2022 günü Gaziantep, Mersin, Malatya ve Antalya illerinde 15 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenerek 16 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart gibi dijital bulgular, pos makineleri, çek - senet ve tapu belgesine el konuldu.

*Şüphelilerin beyanlarına göre; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren dolandırıcılık suç örgütüne yönelik yapılan en büyük operasyonu olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerin ardından şüpheliler adli makamlara sevk edildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195