Title of a News Article

Dün gece ki olayın aslı bambaşka çıktı

Dün gece ki olayın aslı bambaşka çıktı
banner206

Şanlıurfa'da, dün gece Suriyeli oldukları sanılan Suudi Arabistanlılar konvoy yaptıkları sırada saldırıda uğramışlardı. Düğüne katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Suudiler düzenledikleri konvoyda neye uğradıklarını şaşırdılar.

Olay, dün gece saatlerinde Haliliye ilçesi Atatürk bulvarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da bir araya gelen çok sayıda Suudi Arabistanlı vatandaş bir düğün gecesinde buluştu. Özel bir düğün salonunda yemekli ve eğlenceli süren düğün sonrası lüks arabalarıyla konvoy yaparak şehir turu atmak isteyen Suudiler, Türk vatandaşları tarafından Suriyeli sanılıp saldırıya maruz kaldılar. 

Lüks arabalarıyla şehir merkezinde birçok kez tur atarak yüksek sesle arapça müzikler dinleyen Suudiler ile ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma ardından ise arbede yaşandı. Arabalarıyla kaçmaya çalışan Suudiler adeta canlarını zor kurtardı. Birçok Türk vatandaşı tekmelerle araçlara saldırdı. Olay yerine sevk edilen polisler vatandaşları dağıtmak için biber gazı kullandı.

Suriyelilerin Türkiye'de, özellikle de Şanlıurfa'da gösterdikleri rahat tavırlardan dolayı Türk vatandaşları bir hayli sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle de deyim yerindeyse Urfalılar öfkelerini Suriyeli sandıkları Suudilerden çıkardı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2022, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195