Title of a News Article

Flaş! İnfaz timi tutuklandı...

Flaş! İnfaz timi tutuklandı...
banner206
 Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız ve ailesine yönelik suikast hazırlığında olan PKK'lı infaz timi tutuklandı. Tutuklulardan birisi Suruçlu Veysel Kurt'u da nasıl öldürdüklerini anlatarak infazı itiraf ettiler.

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca ortaklaşa düzenlenen operasyonla Suruç ilçesinde güvenlik  ve Ak parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesine yönelik suikast hazırlığı içerisinde oldukları şüphesiyle gerçekleştirilen operasyonda silah ve patlayıcılarla birlikte yakalanarak gözaltına alınan 13 kişiden, 6’sı çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ortak çalışmada, Suriye’nin Kobani kentinden yasadışı yollarla Türkiye’ye geçen terör örgütü PKK/PYD üyesi silahlı 3 terörist ile onlara yardım ve yataklık eden 10 kişi, ilçeye bağlı kırsal Payamlı Mahallesi'nde düzenlenen operasyonla yakalanmıilardı.

Operasyon sonrası Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 5 kilo 17 gram C4 patlayıcı, 2 kilo A4 patlayıcı, 7 el bombası, Kaleşnikof tüfek ve bu silaha ait şarjör ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyet müdürlüğü  Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanan 13 kişi, sağlık kontörlünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemede 6 kişi tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol serbest kaldı.
PKK’NIN İNFAZ TİMİ
Operasyonda ele geçirilen silahların kriminal incelemesinde ise silahlardan birinin 10 Temmuz 2015 günü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Murat Mahallesi'nde yol kenarında ölü olarak bulunan Veysi Kurt (41) öldürülmesi olayında kullanıldığı saptandı. Terör örgütünün infaz timi olduğu belirtilen şüphelilerin kendilerine 'Apocu Fedailer' isimini verdiği ve Veysi Kurt'u öldürdüğü ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195