Title of a News Article

Flaş! Saldırının nasıl gerçekleştigini açıkladı

.

Flaş! Saldırının nasıl gerçekleştigini açıkladı
banner206
 Atatürk Havalimanı'nda ayrı noktalarda terör saldırısı düzenlendi. 
İŞTE DÜNDEN BUGÜNE YAŞANANLARIN ÖZETİ

- Saldırı dün akşam saat 22.00 sıralarında gerçekleşti. Havalimanı'nın ilk giriş kapısında saldırganlar silahla sivilleri taradı.

- Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin iddiasına göre 7 saldırgan havalimanına saldırdı. Yeni Şafak'ın iddiasına göre ise ilk güvenlik noktasını geçen bir saldırganın “burada birazdan bomba patlayacak” diyerek sivillerin çıkış kapısına kaçmasını sağladı. Ancak burada olan diğer saldırganlar çıkanlara saldırdı.


 
- Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada “Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir” dedi.

- Saldırı haberinin ajanslara ve haber sitelerine düşmesinin ardından saldırıyı kimin yaptığı sorgulandı. Amerikan AP haber ajansı “IŞİD üstlendi” derken, DHA da emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde saldırıyı IŞİD'in yapmış olabileceğini aktardı. Başbakan Yıldırım da “Saldırıda DEAŞ emareleri var” dedi.

- Saldırıyı yapanların, polis tarafından takip edildiklerini anlamaları üzerine saldırıyı başlattıkları da ileri sürülen iddialar arasında. Bu da “bir istihbarat ve güvenlik zafiyeti mi var” sorusunu akıllara getirdi. Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin soruları üzerine bir güvenlik zafiyetinin olmadığını ileri sürdü.

- İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı; ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Amerikan vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı “dikkatli olun” uyarısını yinelemesinin ardından yaşandı.

- İstanbul'daki saldırıyla aynı saatlerde NBC akşam haberlerinde CIA Direktörü John Brennan, “30 IŞİD militanının Türkiye'ye yollandığını” söyledi.

- Saldırıda şu anki bilgilere göre; 36 kişi hayatını kaybetti, 140'tan fazla kişi de yaralandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195