Title of a News Article

Harran'da 13 kişi gözaltına alındı

Harran'da 13 kişi gözaltına alındı
banner206
Şanlıurfa’nın Harran İlçesinde AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz’un banka kredisi çekerek aldığı tapulu arazisi, daha önce bu araziyi yok pahasına satın almak isteyen kişiler tarafından işgal edildi. Tarlayı sürmek isteyen traktör sürücüsü ile 3 astsubay ve 2 jandarma erini darp edip, traktöre de zarar veren biri avukat toplam 13 işgalci jandarma tarafından gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Harran ilçesinin Aydınlar Mahallesinde, bir süre önce tarlasını satmak isteyen Emrah Çıtırık’tan arazisini bankadan kredi çekerek alan AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, tarlasını sürdürmek için Sabri Ekinci’yi görevlendirdi. Traktörle tarlaya giden Sabri Ekinci, burada bu tarlayı daha önce satın almak isteyen bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar traktöre zarar verirken, sürücüsü 55 yaşındaki Sabri Ekinci’yi de darp etti.

Olayın büyümesi üzerine jandarma ihbar üzerine tarlaya gelerek işgalcilere engel olmak istedi. Ancak söz konusu kişiler işgallerini sürdürmekte direnince jandarma tarafından yakalanarak, gözaltına alındılar. İlgalciler, traktör sürücüsünün yanı sıra 3 astsubay ile 2 jandarma erini  de darp ettiler. Darp olayı Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nden verilen darp raporu ile de belgelendi.

 Jandarma olay yerinde aralarında bir de avukatın bulunduğu 12 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

 MAHMUT ÖZYAVUZ’UN SÖZLERİ

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, Aydınlar Mahallesi’ndeki tarlayı bankadan kredi çekip, sahibine ücretini ödeyerek satın aldığını belirterek, “Tapu ortada iken söz konusu kişilerin tarlamı işgal etmesi karşısında güvenlik güçlerimiz ihbar üzerine olay yerine gitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşıyoruz. Adaletin kestiği parmak acımaz. Biz burada bir tatsızlık yaşanmaması için elimizden geleni yaptık. Ben AK Parti ilçe başkanı olarak değil, sade bir vatandaş olarak hakkımı aramaya devam edeceğim. Söz konusu kişilerden şikayetçiyim” dedi.

 İşgalcilerin yasa dışı bir iş yapmakla kalmayıp, kendi şahsı ve partisi hakkında da aleyhte propaganda yaptığını belirten Mahmut Özyavuz, “Amaç şahsıma ve partime zarar vermektir. Ama biz belgelerle konuşuyoruz. Mağdur edilmeme rağmen, işgalci kişiler ben sanki nüfus kullanarak insanların elinden tapulu arazilerini almışım gibi propaganda yaparak, ikinci bir suç işlemişlerdir. Tapumuz elimizde. Ödediğimiz para belgeli. Ayrıca darp ettikleri traktör şoförümüzün devletimizin hastanesinden belgesi mevcut. İşgal sırasında çekilmiş fotoğraflar ve videolar elimizde. Biz bu belgelerle adalet önünde hakkımızı aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 Haktan ve adaletten yana kimliği, saygınlığı herkesçe bilinen AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, konunun yargıya intikal ettiğini, bu nedenle fazla konuşmak istemediğini, en doğru kararı adaletin vereceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195