Title of a News Article

İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ

İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ
banner206
 

Çankaya Köşkü'nde yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantı, 4 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın YAŞ kararları ile ilgili açıklama yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Yaşar Güler atandı.Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Hasan Küçükakyüz getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı ise Adnan Özbal oldu. 

YAŞ kararlarına göre; 6 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. 8 generalin görev süresi 1 yıl uzatıldı. 61 albay amiral ve generalliğe yükseltildi. 168 albayın da görev süresi 2 yıl uzatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ÇankayaKöşkü'nde toplanan Yüksek Askeri Şura, sona erdi. Toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameraların karşına geçti ve yeni komuta kademesini açıkladı. 

Kalın'ın açıklamalarından satır başları: 

"Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu emekli olmuştur. Adnan Özbal Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, Yaşar Güler Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Hasan Küçükakyüz Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştır." 


6 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLDİ

Yüksek Askeri Şura toplantısı kararlarına göre, 6  general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8  generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün  gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde  görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev  süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin  durumları karara bağlandı.

Buna göre, 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 6  general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti.  Kararla 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl  süre ile uzatıldı.

Açıklamada, "Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan  general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin aziz milletimize,  Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri  ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah  arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık  ve mutluluklar dileriz." ifadelerine yer verildi. MİLLİYET.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195