Title of a News Article

İsyanı kim başlattı? Vali Erin açıkladı

İsyanı kim başlattı? Vali Erin açıkladı
banner206

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan E tipi ceza evinde küçük çaplı bir isyan çıktı. Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ve Vali Abdullah Erin olayın yaşandığı cezaevine gitti.

Olay Eyyübiye ilçesinde bulunan E tipi ceza evinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cezaevinde bulunan mahkumların arasında bir grubun isyan başlattığı ileri sürüldü.

Yaşanan durum üzerine cezaevine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi takviye edildi. Çıkan olayda ölen yada yaralananın olmaması sevindirdi. 

DEVLET BÜYÜKLERİ OLAY YERİNDE

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Müdürü Selçuk Doğuş olayın yaşandığı cezaevine gitti. Burada mahkum yakınlarıyla görüşen Vali Erin sakin olmalarını istedi.

İSYAN NEDEN NASIL ÇIKTI?

Olay yerine giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, cezaevi içerisinde yaşananları anlattı. 

Cezaevinde yatan mahkumlardan birinin disiplin cezası alması üzerine diğer arkadaşlarını kışkırtmasıyla başlayan isyan sonucunda koğuşta yangın çıkarıldı.

Vali Erin, 'çok şükür yaralı yok ölü yok. Kısa süre içerisinde normale dönecek. Mahkumlar başka koğuşa nakledildiler. Olay kontrol altında. Bir mahkumun disiplin cezası aldı ve bu cexayı kabullenmeyip koğuştaki mahkumları kışkırtması sonrası gelişen bir olay.' Dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığındn yapılan bir son dakika açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi;

"Bazı yerel internet sitelerinde Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan Tutuklu/Hükümlüler tarafından koğuşta yangın çıkartıldığı yönünde haberler yayınlanması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur. 24/03/2022 günü saat: 20.00 sıralarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir koğuşta kalan toplam 4 hükümlü/tutuklunun bulundukları koğuşa görevli infaz ve koruma memurlarının girmelerine engel oldukları ancak daha sonra söz konusu hükümlü ve tutuklular tarafından kapının açıldığı tespit edilmiştir. Ceza ve  infaz kurumunda yangın çıktığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Olayda yaralanan hiçbir tutuklu ve hükümlü yoktur.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2022, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195