Title of a News Article

Köylüler isyanda...

Köylüler isyanda...
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bulunan Karakeçi bölgesindeki kırsal mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların hayatını yaşanmaz hale getirdi.

Birçok mahallede DEDAŞ tarafından trafolar sökülürken, buradaki köylüler trafolarına kilit vurup nöbet tutmaya başlayacaklarını vurguladı. Elektrik kesintilerinden mağduriyet yaşayan köylüler trafo önünde toplanıp seslerini duyurmaya çalıştı.

KARAKEÇİLİ: BU KABUL EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Haliliye İlçe Başkanı Abdulhamid Karakeçili de köylülere destek verdi. Karakeçili, DEDAŞ'ı sert sözlerle eleştirdi. “Basında yer alan çiftçiler kaçak elektrik kullanıyor, çiftçiler paralarını ödemiyor haberleri de değersizdir, yalandır. Tarım Bakanlığı'nın verdiği desteklemelerden hiçbir çiftçi faydalanmamaktadır. Hatta çiftçinin hesabına girmemekte direkt DEDAŞ'ın hesabına girmektedir. Çiftçiler borcunu ödemesine rağmen, elektrikleri kesilmektedir. 45 derece sıcaklıkta, gündüz saat 12.00’de Urfa gibi bir yerde elektrikler kesiliyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

‘ZULME KARŞI DİRENECEĞİZ’

Bir başka köylü ise “Biz okul istemedik, fabrika istemedik. Biz sadece bu DEDAŞ’ı bir çözün dedik. Biz üretim yapmak istiyoruz. Bizi üretime açın. İktidarın bütün engellemelerine rağmen, inadına üreteceğiz. Hepimiz çok büyük bir kuraklık geçirdik bu sene. Bu kuyular olmasaydı şu an bir kıtlık yaşanırdı bu bölgede. Bütün zamlara rağmen yine de üretim yapmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla, devletin hiçbir desteği olmamasına rağmen. Biz günde 10 saat 5 saat kesinti kabul etmiyoruz. Muhatap da bulamıyoruz. Biz, kapıları şöyle gördüğünüz gibi kilitlemişiz. Biz gerekirse nöbet bekleriz. Açtırmayacağız. Zulme karşı direneceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195