Title of a News Article

Özyavuz'dan Bakan'a tepki

Özyavuz'dan  Bakan'a tepki
banner206
 Şalıurfa’nın Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel’in, Arap halkına yönelik olarak twitter hesabından yaptığı paylaşıma büyük tepki gösterdi.

İlçe Belediye Başkanı Özyavuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eski bakanın sosyal medyadaki paylaşımını açıklamasını, cahilce, yeterli bilgiden mahrum talihsiz bir paylaşım olarak değerlendirdi. Özyavuz, “Bakanlık gibi devlet yönetiminde söz sahibi bir makamı işgal etmiş bu şahıs ırkçılık yapmakta, kişisel duygularını dayanağı olmayan verilerle dışa vurmaktadır. Kendisini şiddetle kınıyorum” dedi.


Özyavuz, eski bakan Yücel’in ‘’Dünya nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan Arapların, üretilen silahların yüzde 50’sini satın aldıkları ve bu silahlarla birbirlerini öldürdüklerini, Dünyadaki göçmenlerin yüzde 60’nın Araplardan oluştuğunu, ortak düşmanları İsrail’e karşı sadece beddua ile savaştığını biliyor musunuz. Şeklindeki paylaşımının Araplara hakaret olduğunu ifade etti.


“Özür dilemeli”


“Araplara hakaret etmek hiç kimsenin haddi değildir” diyen Özyavuz, açıklamasında, söz konusu kişinin Arap halkından özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Bir yanda Arap, diğer yanda İslam düşmanlığı, işte dünyamızı kirleten bu tür zihniyetlerdir” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2018, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142