Title of a News Article

Pikapla taşımaya açıklama

.

Pikapla taşımaya açıklama
banner206
Şanlıurfa Valiliği, Akçakale ilçesinde yaralı inşaat işçilerinin pikapla hastaneye taşınması konuşuna ilişkin açıklama yaptı.
Yaralıların pikapla hastaneye taşınmasına ilişkin açıklama
Akçakale’de bir inşaat iskelenin çökmesi sonucu binanın 3’üncü katında bulunan 2 işçinin iskeleden düşmesi sonucu yaralanmıştı. Haber verilmesine rağmen olay yerine gitmeyen ambulansla ilgili Şanlıurfa Valiliğinden açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “10.03.2017 tarihinde saat 11.47’de Komuta Kontrol Merkezimizi arayan bir şahıstan, Akçakale Yeni Kültür Merkezi inşaatında iskelenin yıkılması sonucu yıkılan iskelenin altında kalarak yaralanan 2 inşaat işçisinin bulunduğu ihbarı alınmıştır. Aynı gün saat 10.45’te Akçakale Ceylanpınar yolu güzergahında bulunan ve Akçakale’ye 52 kilometre uzaklıkta bulunan Narlıova köyü, Narlıova Ortaokulu karşısında trafik kazası ihbarı nedeniyle Akçakale 3 No’lu, Ceylanpınar 3 No’luve Harran 2 No’lu ASH İstasyonları 4 yaralının bulunduğu bu trafik kazasına görevlendirilmiştir. Akçakale inşaat iskelesinin çökme olayına denk gelen saatlerde bu 3 ekibimiz trafik kazasında yaralanan yaralılara müdahale etmiş, Akçakale 1 Nolu ASH İstasyonu ekibimizin saat 10.12’de Akçakale Devlet Hastanesinde bulunan entübe bir hastayı Şanlıurfa Eyyübiye Devlet Hastanesine nakletmiş ve Akçakale 2 Nolu ASH İstasyonu ekibimizin başka bir acil vakaya müdahale etmek üzere görevde olması ve iskele çökmesi olayı gerçekleştiği sırada Akçakale ilçemizdeki tüm ASH İstasyonlarının görevde olması nedeniyle bölgeye en yakın ekip olan Harran 1 Nolu ASH İstasyonu ekibimiz ve Şanlıurfa merkezinde bulunan UMKE ekibimiz olay yerine yönlendirilmiştir.” denildi.

İnşaat iskelesinin çökmesi olayından 18 dakika sonra yaralıların vatandaşlar tarafından hastaneye getirildiği belirtilen açıklamada, “Komuta Kontrol Merkezimiz saat 12.05’te yani olaydan 18 dakika sonra iskele çökmesi nedeniyle yaralanan hastaların olay yerinde bulunan vatandaşlar yardımı ile Akçakale Devlet Hastanesine götürüldüğü ihbarını almıştır. Olay yerine yönlendirilen en yakın ekibimiz olan Harran 1 Nolu ASH istasyonu ekibimiz Akçakale ilçe merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Harran Devlet Hastanesi içerisinde konuşlu olup, vakanın vatandaşlar tarafından sivil araçla Akçakale Hastanesine nakledildiği bilgisinin alındığı sırada olay yerine 4 km mesafede bulunduğu kayıtlardan görülmüştür. Sağlık Bakanlığı standartlarına göre ambulanslarımızın kendi bölgesi dışında bulunan kırsal vakalara azami ulaşım süresi 30 dakika olarak belirlenmiştir.” ifadelerine yer verildi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 21:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Karadağ
Ahmet Karadağ - 7 yıl Önce

Aslı olmayan haberler sadece sağlıkçıların bu ilden kaçmasına, yeni atanacakların da urfayı tercih etmemesine yarıyor. Lütfen daha duyarlı olalım. Sağlıkçılara sahip çıkalım. Memleket sahipsiz kalmasın. 30bin personelin yapması gereken işi 9 bin kişi yapmaya çalışıyor.

zeynel abidin
zeynel abidin - 7 yıl Önce

bu kadar saçma bi açıklama olamaz insan hayatı bu kadar mı ucuz akçakalede olan olay için ufa umke görevlendiriliyor.bekleyin yaralılar ölsün diye heralde

SIRADAKİ HABER

banner195