Title of a News Article

Silahlar yine susmadı...

Silahlar yine susmadı...
banner206
 Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gün boyu yapılan uyarılara aldırmayanlar, yeni yılı havaya ateş ederek kutladı.

Gün boyu belli aralıklarla emniyet müdürlüğü ve belediye tarafından hoparlörlerden gece silahlı kutlama yapılmaması konusunda uyarı yapıldı.

Ateşli silah kullanımının yasak olduğunun vurgulandığı ve herhangi patlayıcı madde kullanılmaması konusunda yapılan uyarıda, “Hem hukuken suç oluşturduğu ve toplumumuzda telafisi olmayan acılara ve sıkıntılara yol açtığı bilindiğinden, herhangi olumsuz bir duruma mahal vermemek için ateşli silahlarla ateş edenlerin tespitiyle yasal işlem yapılacaktır.” denildi.

Saatlerinde 00.00 göstermesiyle vatandaşlar silahlarla havaya ateş etmeye başlarken silahlı kutlama yaklaşık yarım saat sürdü.

Binlerce merminin ateşlendiği yeni yıl kutlamalarında şans eseri ölen yada yaralananın olmadığı bildirildi.

Öte yandan emniyet müdürlüğü ekipleri kahvehanelerde asayiş uygulaması yaparken trafik ekiplerinin denetlemesinde 5 kişiye alkollü araç kullanmaktan, 2 kişiye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıldığı öğrenildi.(sivereksonhaber.com)

İNAL'DAN ELEŞTİRİ

Siverekli Avukat Şehmus yılbaşı gecesi ilçede sıkılan silahların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak eleştiride bulundu. İşte İnal'ın O açıklaması...
Bir şehir düşünün yılbaşına saatler kala uzun,kısa,mskineli,mitralyöz,dabrukalı,şeritli,.pompalı,tabanca ismini bilinen ve bilinmeyen tüm savaşlarda kullsnılan silahlar hazırlanıyor ve saat 12:00 yaklaştıkça bir orkestra gibi şehirin her tarafından yankılanıyor.Televizyonlar susuyor,silahlar konuşuyor.Günboyu yspılan silah sıkmayın anosları kar etmiyor.Ferman dinlenmiyor.Çocuklar silah sesleri ve korku ile büyüyorlar.Hiç bir güç buna engel olamiyor.Silahlar susuyor,sirenler çalınıyor.Herkes görevini yepıyor.Barutlanmış ve ısınmış namlular tekrar toprağa gömülüyorlar.Bu şehir böyle yaşıyor.Her şeye hazır.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2019, 01:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195