Title of a News Article

Siverek karıştı

.

Siverek karıştı
banner206
 Newroz kutlamaları birçok kentte yasaklanırken, yasağa rağmen kutlama yapmak isteyenlere müdahale edildi
Birçok kentte yasaklandığı halde yapılmak istenen Newroz kutlamalarına polis müdahale etti. Kutlamalar sırasında Şanlıurfa'da 15 kişi, İzmir'de 19 kişi gözaltına alınırken Batman'da yaşanan olaylarda iki çocuk yaralandı. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katıldığı Batman’daki Newroz kutlamalarında müdahale sırasında 2 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Polis ile Newroz’u kutlamak isteyenler arasında olaylar çıkarken 2 çocuğun da yaralandığı bildirildi. Biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale devam ederken Demirtaş’ın parti binası önünde basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

İMC muhabiri Kadriye Devir'in verdiği bilgiye göre de Batman'da Selahattin Demirtaş'ı karşılayanlara müdahale edildiği söyledi. 

Adana’daki Newroz kutlamalarına da müdahale edildi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın katıldığı kutlamalar sırasında birçok mahalleye müdahale edildi.

 

Şanlıurfa’da 15 kişi gözaltına alındı

 

Urfa’nın Siverek ilçesinde Newroz kutlaması için toplanan ve yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti, 15 kişi gözaltına alındı. İlçenin Şirinkuyu Mahallesi'nde sabah saatlerinden itibaren toplanan, aralarında HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir'in de bulunduğu kitlenin önü polisin zırhlı araçlarıyla kesildi.

Baydemir, burada kalabalığa yaptığı konuşmada, kutlamaya izin verilmemesini eleştirdi. Açıklamanın ardından yürümek isteyen kitleye polis tazyikli suyla müdahale etti. 15 kişi gözaltına alındı.

 

İzmir’de 19 kişi gözaltına alındı

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 8 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında 3 dernek ve bir HDP ilçe temsilciliğinin de bulunduğu 32 adreste arama yapıldı.

 

Yaklaşık 500 polisin katıldığı aramalarda 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K. ile ilçe teşkilatı yöneticileri de bulunuyor

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195