Title of a News Article

Tuna'dan anlamlı kutlama...

Tuna'dan anlamlı kutlama...
banner206
Vali Tuna “Polis, Birliğimizin Dirliğimizin Teminatıdır”

Şanlıurfa Valisi Güngür Azim Tuna 172. Polis haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Tuna mesajında şunları ifade etti.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için üstün çalışma azmi, gayret ve fedakârlık gösteren, mesai kavramı tanımaksızın gecesini gündüzüne katan Türk Polis Teşkilatı’nın 172. yılının sevinç, heyecan ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Şanlı tarihimizde olduğu gibi polisimiz milletten aldığı güçle, millî iradeye uzanan hain eller ve aziz milletimizin canına, onuruna kast eden karanlık niyetler karşısında kahramanca durmuştur.
Vatandaşın can ve mal güvenliği ile namusunu koruyan, aciz ve yardıma muhtaç insanlara yardım eden polisimizin terörle mücadeledeki kararlılığı ve dik duruşu her türlü takdirin üstündedir.
Emniyet Teşkilatımız; onurlu bir mesleğin sorumluluğu gereği aslolanın devletine sadakat olduğunun bilincinde olarak yüksek vazife anlayışı ile hizmet vermektedir. Bu bakımdan “polis” demek; huzur, güven ve en önemlisi devletine sadakat demektir.
Köklü tarihimizin başlangıcından beri var olan polis teşkilatı; birliğimizin, dirliğimizin teminatıdır. Birliğimizi, dirliğimizi ve millî iradeyi hedef alan karanlık niyetli oyunlar, tarihte olduğu gibi günümüzde de yok olmaya mahkûmdur. Milletimiz, şanlı geçmişimizde olduğu gibi tek yürek olup bu oyunu bozacaktır ve tam da bu noktada polisimiz, gücünü milletten alan, onurlu bir mücadele yürütmektedir.
Emniyet Teşkilatımız donanımı ve kalitesi ile gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak yeni suç türleriyle başarılı bir şekilde mücadele etmektedir. Nitekim medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa’mızda da çok başarılı çalışmalara imza atan polisimiz, vatandaşlarımızın gece-gündüz imdadına yetişebilmek için canlarını ortaya koymaktadır.
Günümüzde huzur ve güvenliği, asayişi sağlamanın yanı sıra halkı bilinçlendirmek için farklı disiplin ve alanlarda eğitimler vererek eğitimci kimlikleri ile de polisimiz; halkla iç içe, etkileşim hâlinde çalışmaktadır.
Kuruluşunun 172. yılında Emniyet Teşkilatımızın ve ailelerinin bayramını kutlar; bu cennet vatanın uğruna canını feda eden şehit polislerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler; gazilerimize ve yakınlarına saygı ve sevgilerimi sunarım.



Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195