Title of a News Article

Urfa'da 114 kişi göz altına alındı...

Urfa'da 114 kişi göz altına alındı...
banner206

Şanlıurfa il Emniyet Müdürlüğü 114 kişiyi göz altına aldı.

ŞANLIURFA merkezli 26 ilde, çok sayıda kişiyi telefonla arayarak kendilerini polis, savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtıp, 11 milyon lira dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 114 kişiden 98'i tutuklandı.

Tüm Türkiye'nin gündeminde yer alan telefon dolandırıcılarına yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan sayı arttı. Emniyette yazılı açıklama yapıldı. Açıklama da şu ifadelere yer verildi.

Nitelikli dokandırıcılığa yönelik yapılan çalışmalar kapsamında: İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Hatay, Gaziantep, Konya, Bitlis, Şırnak illeri başta olmak üzere toplam 26 ilde 54 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılan operasyonlarda 114 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların kendilerini polis, asker, savcı gibi unvanlar ile tanıtarak vatandaşlar üzerinde korku ve tedirginlik yaratmak suretiyle para talep edip dolandırdıkları tespit edilmiştir. Yakalanan şahısların üzerlerinde, araçlarında ve evlerinde yapılan aramada ise dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı tespit edilen 57 adet cep telefonu, 42 adet sim kartı, 1 adet laptop, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, banka kartları ve sim kart blokları ele geçirilmiştir Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Akçakale Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 98’l tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş 16 şüpheli ise Adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yapılan operasyon ile vatandaşlarımızın toplam 11.403.350.00 TL parasının dolandırılması önlenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 14:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nuri Tokdemir
Nuri Tokdemir - 5 yıl Önce

Şimdi kadar Neredeniz işimız yalanda başka şey yok

SIRADAKİ HABER

banner195