Title of a News Article

Urfa'da İş yerlerine flaş operasyonlar yapıldı

Urfa'da İş yerlerine flaş operasyonlar yapıldı
banner206
Şanlıurfa'da, yapılan geniş çaplı denetimler sonucunda birçok iş yeri mühürlenerek para cezasına çarptırıldı. Yabancı uykulu işletmeciler ise sınır dışı edildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü koordinesince; Sağlık Müdürlüğü, SGK, Maliye, Tarım, Çevre Şehircilik ve 3 merkez ilçe Belediyesi tarafından geniş kapsamlı bir denetim operasyon gerçekleşti. 

1 hafta süren denetimler sonucunda, 12 iş yeri denetlendi. 5 iş yeri ruhsatsız faaliyet yaptığı için kapatılarak mühürlendi. Vergi levhası bulunmayan ve tütün mamüllerine muhalefeten satış yapan, kimlik bildirme kanununa aykırı iş yapan iş yerlerine de idare para cezası uygulandı. Ruhsat sahibi olmayıp onlar adına iş yeri işleten yabancı uyruklu şahıslar da sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edildiği öğrenildi. 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi Başkanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Haliliye Belediye Başkanlığı, Eyyübiye Belediye Başkanlığı, Karaköprü Belediye Başkanlığı kurumlarının temsilcileriyle birlikte kurulan İşyerleri Denetleme Komisyonu'nun *15.11.2019* ve *22.11.2019* günü İş yerlerinin denetimine yönelik yaptığı çalışmalarda;

*12* iş yeri denetlenmiş, *5* *Ruhsatsız faaliyet gosteren* isyeri mühürlenmiş, yine *Ruhsatsız faaliyet gosteren* 5 isyerinin mühürlenmesi için gerekli yazışmalar yapılmış, *6* iş yerine *Vergi levhası* bulunmamasından *16000* TL idari para cezası yazılmış, *9* iş yerine *Tütün Mamülleri Kanununa muhalefetten* *40 000* Tl idari para cezası yazılmış, *Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten* *425 000* TL idari para cezası kesilmiş, toplamda ise *481000* TL idari para cezası uygulanmış, ruhsat sahibi başkası olduğu halde yabancı uyruklu şahısların işlettiği 2 işyerinin *Ruhsat iptali* için gerekli yazışmalara başlanmış olup ayrıca kamu düzeni, guvenliği ve sağlığı açısından iş yerlerinde kanun ve yönetmeliklere uygun olmadan çalışan *23* yabancı uyruklu şahıs sınır dışı işlemleri için *Göç İdaresi Müdürlüğüne* teslim edilmiştir." Denildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2019, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195