Title of a News Article

Urfa'da tapu müdürlüğünde operasyon!

Urfa'da tapu müdürlüğünde operasyon!
banner206

Başkasına ait kimlikle PTT'den önce e-Devlet şifresi alan ve daha sonra Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden talep oluşturarak, başkasına ait 5 milyon lira değerindeki arsanın satışını yapmak isteyen şahıslar, tapu memurunun dikkatinden kaçmadı.

Şanlıurfa'da, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde 5 milyon TL dolandırıcılık yapmak isteyen şahıslar son anda yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Haliliye Tapu Müdürlüğünde, adına kayıtlı arsayı satışa çıkarmak için e-Devlet şifresi alan kişilerin, TAKBİS üzerinden talep oluşturmaları sonrasında, yetkili tapu memuru, noterden alınan vekalet, talep formunu ve formda yer alan fotoğrafı incelemeye aldı.

Tapu Müdürlüğü memuru, noter vekaletindeki imza ve fotoğraftan şüphelenmesi üzerine asıl kişinin yurt dışında yaşayan A.K. isimli kişi olduğu teyit edildi.

Sahteciliğin kesinleştirilmesiyle birlikte kolluk kuvvetleri ve Haliliye Tapu Müdürlüğü personellierinin koordinesinde, şahıslara suçüstü yapılmak üzere satış işlemi hazırlandı. İşlemi yapan dolandırıcılara, harç ve randevu için SMS gönderildi.

Tapu müdürlüğüne gelen dolandırıcı şahıslar satış işlemi yapıldığı esnada polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Haliliye ilçesi Tapu Müdürlüğü personellerinin dikkatli davranmalarıyla tespit edilen dolandırıcılık olayı aydınlatıldı ve 5 milyon lira değerindeki gayrimenkulün satışı engellenmiş oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195