Title of a News Article

Yeni Baro Başkanından şok açıklama...

Yeni Baro Başkanından şok açıklama...
banner206
 Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle Baro Başkanı seçilen Abdullah Öncel ilk açıklamasını avukatlara yönelik yapılan saldırıyı kınayarak yaptı. Baro binasında yapılan açıklamaya Baro Başkanı Abdullah Öncel ve çok sayıda avukat katıldı. Avukatlara yönelik yapılan saldırıları sistematik olarak nitelendiren başkan Öncel, “İlimiz Şanlıurfa’da son günlerde meslektaşlarımıza yönelik menfur saldırılar sistematik bir hal almıştır.” dedi.
‘Faillerin bulunup yağının önüne çıkarılması gereklidir’

“Öncelikle saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi tüm avukatlar adına iletir acil şifalar dileriz.” diyen Baro Başkanı Abdullah Öncel, “Olayın hemen ardından cumhuriyet başsavcımızla görüşülmüş bu konuda cumhuriyet başsavcımızdan olayın faillerini bulunup yargı makamlarının önüne çıkarılması konusunda gerekli ihtimamın gösterileceğine tarafımıza bildirilmiştir. Başsavcımıza bu hassasiyetten ve nezaketinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

‘Avukatlara yönelik saldırılar bizatihi yargı mekanizmasına yapılmış demektir’

Yargı mekanizmasının vazgeçilmez üçayağında biri olan savunmaya karşı şiddet içerikli bu tür saldırılar, üzülerek görüyoruz ki, son zamanlarda artış göstermiştir.” Diyen Abdullah Öncel, “Şu husus bilinmelidir ki, savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik saldırılar bizatihi yargı mekanizmasına yapılmış demektir. Avukata yapılan her saldırı adaleti ve bağımsız yargıyı hedef almaktadır.” Diye konuştu.

‘Duruşma salonlarında bile psikolojik şiddet görüyoruz’

“Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatlar, maalesef görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımız, duruşma salonlarında bile psikolojik şiddet gördüğümüz, sırf savunma biçimimiz beğenilmedi diye tutuklandığımız şu günlerde bir de fiziki şiddete maruz kalmamız için tuzu biberi olmuştur. Avukata yönelik her türlü saldırıyı ve baskıyı yapanlar bir gün kendilerinin de savunmaya ihtiyaç duyabileceklerini unutmamalıdır.” İfadelerini kullandı.

Biz avukatlar, yüzyıllardır toplumlara önderlik yapmanın baskılara direnmenin hiçbir gücün karşısında boyun eğmemenin, doğru bildiğimizi savunmaktan çekinmemenin haklı gururu ve azmiyle cüppelerimizi onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtımızda taşıyoruz. Bizler, meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik saldırıların son bulduğu savunma makamını itibarsızlaştırmaya yönelik baskıların kalktığı günler için hep birlikte mücadele etmemiz bir zorunluk olmuştur.  Kadim geleneğe sahip Şanlıurfa Barosunun yeni yönetimi olarak inanıyoruz ki bu mücadele sonucunda kazanan bağımsız savunma hukukun üstünlüğü ve demokrasi olacaktır.


Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195