Title of a News Article

"bu kadarı da olmaz yahu!"

Her geçen gün insanı daha da küçülten "bu kadarı da olmaz yahu!" dediğimiz haberlerle insani aşağının aşağısı bir varlık olarak bildiğimiz şu vakitlerde hepimizin gittikçe unutmaya başladığı bir hakikatten bahsetmek istiyorum bugün sizlere.. 

Evet "insan" kelime anlamı itibariyle  "unutan"  anlamına gelse de, hakiki vizyonunu şaşıranlar olsa da, yolumuzu kaybetsek de, çamura da bulansak yaratılış itibariyle insan, onu yaratan Rabbi sayesinde daima kıymetlidir ve sevilmeyi hakeder. Sapmakta ısrar edenleri müstesna kılarak bu sevgili varlık olan insan için anadolunun bağrında açan çiçekler olan manevi değerlerimiz: "yaradılanı sev yaradandan ötürü", " ne olursan ol yine gel" diyerek insana bakarken gözlerindeki perdeleri kaldırmış ve büyük resmi görerek bizlere insan olmanın o kıymetli varoluşunu bir kez daha hatırlatmış, öğretmişlerdir.

Varlığımızın hakiki özü "sevgi" dir. Sevgi üzerine bu kainatı yaratan "el vedud" ve "el cemal" Rabbimiz, zatına yapılan her çirkinlige rağmen bizlere koşulsuzca rızk verir. Sırf bizi yarattığı için inkar etsek bile bu rızka kefil olacak kadar "el rezzak" olan adalet sahibi  "el adl" sıfatını taşıyor. Bizlere olan bu tavrı bile yüce bir örnek teşkil ediyor ibret alanlara..

O yüce hakikatin bize olduğu gibi olsak, birbirimize dünyada bircok sorunu kendimizce çözeceğiz aslında..  İmtihan dünyasında çesitli hikayelerle savaşmakta olan bu "sevgili" varlığa karşı onu seven yüceler yücesi "el Azim" hatırlanmalı ve gönül evi hoş edilmese dahi yerle bir edilmemelidir.

İnsan öyle çok sevilir ve sevilmeye layiktir ki, sevdikçe kalbinizin manyetik aurası güçlenir daha sevgi dolu insanlar hayatınıza çekilir ve yaşam enerjiniz artar. Düşük frekanslı virüs ve bakteriler bedeninizde barınamayacak hale gelirler. Evrensel dil olan sevgiyi hayatınızda var ettiğinizde o şanı en yüce olanın sevgisi ile şanınız yücelir sizi kiymetli yapan da bu taşıdığınız ilahi mühürdür, sizi bedenen ve ruhen güclü kılar.

Göklerde şanı en yüce olanların ortak özelliği hep sevgide buluşmuş olmalarıdır. 

Sevdikçe büyür ve iyileşirsiniz ve en önemlisi sevdikçe sevilecek ve seçilecek olmanızdır. NUR; sevgidir ve bunu kalbinde taşıyan elbet seçilir.. 

Unutmayın! Gönlünüzde sizi varedenin adıyla inen NUR'u ..  

Üzülmeyin! Rabbiniz sizi terk etmedi ve size darılmadı da..

Sabredin! Her ne olursa olsun geçti, geçecek her ne yaşadı iseniz.. "el Baki" olan tek sevgi  tek hakikat olan "Aşk" daima kazanacak..

Sizi severek yaratan Rabbinizin ipine sımsıkı sarılın, Ona sarılın ki, "Mis kokan çiçekler" açsın kalbinizde.. 

Saygılarımla.

YORUM EKLE

banner195