Title of a News Article

Aydınlık, köprülü kavşağı sordu...

Aydınlık, köprülü kavşağı sordu...
banner206

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Çevik kuvvet köprülü kavşağını Meclise taşımıştı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre bu zamana kadar projenin sadece yüzde 30'u tamamlanmış.En fazla tartışmalara konu olan Çevik kuvvet Köprülü Kavşağı projesi bitirilmesinin az kaldığı söylense de projenin sadece yüzde 30'u bitirilmiş durumda. Konu ile ilgili bilinmeyenleri kamuoyuna paylaşan Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "182 kişi çalışıyor diyorsunuz, gidip hem biz hem de vatandaşlarımız kontrol ediyor, bakıyoruz ki 182 kişi falan yok. Çalışan işçi ve iş makina sayısı çok çok az. O nedenle vatandaşa yalan söylemeyin, vatandaşı kandırmayın. Bu konuda daha fazla yalan ve yanlış beyanlar vererek halkın gözünde küçülmeyin!" dedi.

Milletvekili Aziz Aydınlık söz konusu proje ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması üzerine Meclise şu soruları sordu:

1)  Tarih olarak 2019 yılının 9. Ayında teslim edilmesi gereken bahse konu kavşak inşaatının  “kamu tasarrufu” nedeniyle durdurulduğuna dair iddialar doğru mudur?

2)  Bu nedenle teslim tarihi 2020 yılının 9. Ayına ertelenmiş midir?

3)  Bugüne kadar inşaatın yüzde kaçı tamamlanmıştır? Kavşağın kesin teslim tarihi nedir?

4)  81.000.000 TL’lik bu iş için 2018 yılında ödenmesi gereken miktarın 60.000.000 TL olduğu; ancak 2018 yılında 12.500.000 TL ödendiği doğru mudur?

5)  Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkili olmasına rağmen bahse konu kavşak inşaatı kendilerine sorulduğunda “açıklama yapmaya yetkili değiliz” demektedir. Sizin konuyla alakalı açıklamalarınız nedir?

Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak ile ilgili Bakanlıktan gelen cevap şöyle:

Bahse konu Karaköprü Köprülü Kavşağı "kamu tasarrufu" nedeniyle durdurulmamış olup kavşağın sene başı bütçesi 16.500.000 TL'dir. Bugüne kadar ödenen ek bütçelerle toplamda 26.074.000 TL harcanmıştır ve kavşağın %30'u tamamlanmıştır.

Kavşağın yapımı 2019 yılı içerinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

Bakanlığın cevabını yorumlayan Milletvekili Aydınlık, "Şimdi ben soruyorum: Sayın Bakan, Sayın İktidar yetkilileri biz hanginize inanalım? 182 kişi çalışıyor dediğiniz kavşakta gördüklerimize mi yoksa sözlerinize mi? Yüzde 30'u bitti dediğiniz kavşağı siz nasıl 2019 yılı içerisinde bitirilmeyi planlıyorsunuz? 2019 yılının yarısı bitmiş daha geriye yüzde 70'lik kısım duruyor. Daha fazla mağduriyetin yaşanmaması için lütfen en acil haliyle bu kavşağı bitirin!"

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şanlıurfalı
Şanlıurfalı - 5 yıl Önce

İstanbul Gaziantep olsaydı Şimdi Bitmişti Neyi Bekliyoruz Neden İnşaat çok agırdan alınıyor

Erol
Erol - 5 yıl Önce

Eski haline razıyız

SIRADAKİ HABER

banner195