Title of a News Article

Bakan Pakdemirli müjdeyi verdi...

Bakan Pakdemirli müjdeyi verdi...
banner206

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, mevcut desteklemelerin dışında, 2019 yılından itibaren, köy evleri elektrik iç tesisatı yenileme, üretimde çalışan orman köylülerinin talep ettiği tomruk çekme vinci, traktör ve motorlu testere alımları için destek verme kararı alındığını açıkladı.Orman Genel Müdürlüğünce, ormanlar ile ormancılık sektörünün geliştirilmesine yönelik “Türkiye Ormancılık Sektörü Buluşması” düzenlendi. Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli  "Mevcutta yaklaşık 6,8 milyon orman köylüsüne hibe ve sıfır faizli destekler verildiğini hatırlatarak bu desteklere ilave olarak, 2019 yılından itibaren, köy evleri elektrik iç tesisatı yenileme, üretimde çalışan orman köylülerinin talep ettiği tomruk çekme vinci, traktör ve motorlu testere alımları için de destek verme kararı aldık" dedi.

5 MİLYON HEKTARDAN FAZLA ALANDA YAKLAŞIK 4.5 MİLYAR FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU 

Bakan Pakdemirli, Orman sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği bu buluşmanın ormancılık sektörünün ekonomik ve sosyal kapasitesinin artırılması, ticari bir ivmeyle dinamizm kazanması, sektörün taleplerinin alınması, sorunların tespit edilmesi ve birlikte çözümlerin üretilmesinin önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin ormanlık ve yeşil alanlarını en fazla arttıran ülkelerden biri olduğunu söyleyen belirten Pakdemirli, 2003 yılından bugüne toplam 5 milyon hektardan fazla alanda, yaklaşık 4,5 milyar fidanın toprakla buluştuğunu ifade etti.“Yeşili seven insanımızın, özel ağaçlandırma ve özel orman fidanlığı kurma taleplerini teşvik ederek, bugüne kadar 127 milyon lira kredi ve hibe desteği sağladık” diyen Pakdemirli, 1 milyon hektar sahada, milyonlarca vatan toprağının erozyonla taşınmasının engellendiğini vurguladı.  

DÜNYADA İLK BİZ BAŞARDIK

Her yıl binlerce hektar mera ıslah edildiğini söyleyen Pakdemirli, “Tohum ve fidan üretiminde, kapasitemizi 500 milyon adedin üzerine çıkarttık ve nesli tehlike altında olan ardıçları fidan üretimini, kimyasal yöntemler kullanmadan, Dünya’da ilk defa biz başardık” dedi. 

ORMAN AGACI FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÖNÜ AÇILACAK 

Fidan ihracatında söz sahibi ülkeler arasında ülkemizin yer almasının hedeflediğini belirten Pakdemirli, “bu doğrultuda orman alanlarında orman ağacı fidanı yetiştiriciliğinin önünü açıyoruz” dedi. Bakan Pakdemirli, ormanların devamlılığını güvence altına almak için, 6 milyon hektar alanda “Genç Meşcere Bakımı Seferberliği” uygulandığını açıkladı. 

YILDA 4 MİLYAR EK GELİR SAĞLANACAK 

Bakan Pakdemir Orman sektörü ile bir araya geldiği toplandı da sözlerine şöyle devam etti; Türkiye’de yaklaşık 10 milyon hektar bozuk orman alanı bulunuyor. Bu alanların öncelikle gelir getirici meyveli ağaç türleri ile ağaçlandırmak ve yabani meyveli türleri aşılamak suretiyle rehabilite edilecek. Bu sayede hem ülke ekonomisine yılda yaklaşık 4 milyar ek gelir sağlanacak, hem de küresel ısınma, iklim değişikliği ve çölleşmenin ülkemiz üzerinde yapacağı olumsuz etkileri en aza indirmiş olacak. Türkiye’nin orman varlığını arttırmak adına kararlılıkla çalıştıklarını söyleyen Pakdemirli, son 17 yılda; 5 milyon 274 bin hektar alanda, 4 milyar 324 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti.  Bakan Pakdemirli, 2023 hedefleri doğrultusunda amacın 6 milyon 191 bin hektar alanda 7 milyar adet fidanı toprakla buluşturarak, orman varlığını 23,5 milyon hektara, yani ülkemiz yüzölçümünün %30’una çıkarmak olacağını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195