Title of a News Article

Demokrasi Şehidi Ölümsüzleşti

.

Demokrasi Şehidi Ölümsüzleşti
banner206
DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ HALİLİYE’DE YAŞAYACAK

Haliliye Belediyesi, 15 Temmuz askeri kalkışma girişiminde şehit düşen Şanlıurfalı 4 şehidin ismi ilçedeki parklarda yaşatılacak. Şehit Mustafa Direkli’nin adının verildiği parktaki programda konuşan Başkan Fevzi Demirkol, şehitlerin isimlerini ilçede yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi.

Haliliye Belediyesi, askeri kalkışma girişimi sonrasında yaptığı olağanüstü meclis toplantısında aldığı kararları uygulamaya başladı. Şanlıurfalı demokrasi şehitlerinin isimlerinin parklarda yaşatılacağı kararlaştırılan olağanüstü meclis toplantısı sonrası, 2016 Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Şanlıurfalı 4 şehidin isimlerinin verileceği parklar kararlaştırıldı. Başkanlık teklifince meclise sunulan karar, oy birliğiyle kabul edildi.

Kararın ardından Veysel Karani Mahallesi 480 Sokakta bulunan parkta program düzenlendi. Şehit Mustafa Direkli ismi verilen parktaki programa Başkan Fevzi Demirkol, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra, Vali Göngür Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, şehit Direkli’nin amcası Halit Direkli ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa’nın bu yüce mücadelede de yerini aldığını vurguladı. Şehitlerin isimlerinin Haliliye’de yaşayacağını anlatan Başkan Demirkol, “Şanlıurfa her zaman olduğu gibi bütün iyi hareketlerde, bütün iyi davranışlarda Şanlıurfa halkı gerektiği şekilde yerini almıştır. Şanlıurfa, bu şehitler kervanına 4 şehidiyle bu kervana katılmıştır. Şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmeten Haliliye Belediye Meclisi’nde almış olduğumuz kararla 15 Temmuz’un Milli İrade ve Demokrasi Bayramı olarak Haliliye’de kutlanmasını, bu hain saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu yargılama sürecinde Haliliye halkı adına davalara müdahil olacağımızı ve şehitlerimizin isimlerini unutmayacağımızı beyan ettik. O sözlerimizin bir teminatı olarak meclisimizde almış olduğumuz kararla ilçemizdeki 4 parkımıza, 4 şehidimizin adını vereceğimiz kararını aldık” diye konuştu.

Milletvekili Dülger ise şehitlerin adının Haliliye’de yaşatılacak olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ebediyete göç ederek demokrasimize isimlerini yazdıran ve bizlerinde hiçbir zaman unutmayacağımız, demokrasi şehitlerimizden 4 Şanlıurfalı kardeşimizi, diğerleri gibi minnet ve rahmetle anıyorum. İsimlerini unutmamak ve bizden sonraki nesillere aktarmak adına sembol olarak bu parkın açılışını, isim vermesini düşünen başta sayın başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kaçar da, “Şehitlerimizden bizlerden haklarını helal etmesini istiyoruz. Haliliye Belediyemize, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Tuna, böyle anlamlı bir harekette birlikte beraberlikte bulunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Vali Tuna, “Öncelikle bu güzel anlamlı beraberlikten dolayı böyle bir kalıcı eserde emeği geçen Haliliye Belediyemizi kutluyorum. Milletimizin hassas olduğu konuda duyarlılık göstererek, şehidin ne demek olduğunu, bu şekilde isimlerini yaşatarak imza atmış bulunuyorlar. Bu çok güzel duygu” dedi.

Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle şehidin isminin yer aldığı tabela parka konuldu.

Öte yandan meclisten alınan kararla Devteşti Mahallesi 9603 ile 9602 Sokak arasındaki parka Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Karşıyaka Mahallesi 510 Sokak’taki parka Şefik Şefkatlioğlu Parkı ve Süleymaniye Mahallesi 2071 Sokakki parka Şehit Ümit Yolcu Parkı adının verilmesi kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 22:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 8 yıl Önce

şehidimizi unutmayan sayın belediye başkanımız demirkolada teşekkür ediyoruz

SIRADAKİ HABER

banner195