Title of a News Article

Ekinci, Ankara'ya çıkarma yaptı

Ekinci, Ankara'ya çıkarma yaptı
banner206

BAŞKAN EKİNCİ’DEN VİRANŞEHİR HALKINA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçede yapılması planlanan hizmetler için Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. İki günlük Ankara temaslarını değerlendiren Başkan Ekinci, ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini belirterek, ilçe halkına müjde üstüne müjde verdi.  SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ile görüşerek Ankara'da ki temaslarına başlayan Ekinci, ilçeye moralli döndü.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN 3 ARAÇ İLE PARKE TAŞI HİBE SÖZÜ.

Başkan Ekinci, Ankara’daki ilk ziyaretini T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri ve Finansman Dairesi Başkanlığına yaptı. Daire Başkanı Nihat Yaman ile bir araya gelen Başkan Ekinci, Viranşehire yapılacak çalışmalar ve talepler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmede, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ’un onayı ile Viranşehir Belediyesine 1 adet 13+1,5 metreküp çöp sıkıştırma kamyonu, 1 adet 7 metreküp yol süpürme aracı, 400 Bin TL sıfır atık projesi kapsamında çöp konteyneri alım için hibe, 2 Milyon 500 Bin TL değerinde parke taşı alımı için hibe sözü verildi. Çöp sıkıştırma aracı ve yol süpürme aracının ihale alımı Devlet Malzeme Ofisi tarafından yapıldığı belirtildi.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN VİRANŞEHİR BELEDİYESİNE 2 ARAÇ

Başkan Ekinci’nin Ankara ziyaretleri kapsamındaki ikinci durağı Türkiye Belediyeler Birliği oldu. Genel Sekreter Birol Ekici ile bir araya gelen Başkan Ekinci, İlçede yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar için taleplerini iletti. Başkan Ekinci’nin taleplerine olumlu yanıt veren Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ’in oluru ile Viranşehir Belediyesine Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici tarafından 1 adet greyder ve 1 adet hafriyat kamyonu sözü verildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA ZİYARET

Başkan Ekinci, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği ziyaretlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Viranşehirli Dr. Nureddin Nebati’yi ziyaret etti. Nebati ve Ekinci’nin görüşmesinde Viranşehir’de yapılacak olan proje ve yatırımlar konuşuldu.

BAKAN KURUM’DAN VİRANŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİNE DESTEK SÖZÜ.

Başkan Ekinci, Ankara’daki ziyaretlerinin ikinci gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ‘u makamında ziyaret ederek, Viranşehir Belediyesine yapılan hibeler için teşekkürlerini iletti. Bakan Murat Kurum, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Viranşehir’de Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi gibi dev projelerin başlatılması için ilgili genel müdürlüklere talimat vererek, çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette Bakan Kurum, her zaman Viranşehir Belediyesinin yanında ve projelerine destek olacağını kaydetti.

VİRANŞEHİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Bakanlık ziyaretinin ardından Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ‘i Makamında ziyaret eden Başkan Salih Ekinci, Viranşehir’de yapılacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, ziyaretten dolayı başkan Ekinci’ye teşekkür ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un oluru ile ekiplerin Kurban Bayramı sonrası ilçeye gelerek gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi. İlçede yapılacak çalışmalarda Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile dönüşüm, yenileme ve transfer alanlarının belirlenmesi, riskli yapıların tespiti, düzenleme ve değerleme iş ve işlemlerinin yapılması, Olası afet risklerinden arındırılmış, daha sağlıklı ve güvenilir alanların oluşturulması sağlanacak.

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI BAYRAM’DAN SONRA BAŞLAYACAK.

Başkan Ekinci, Ankara’daki ziyaretleri kapsamında Millet Bahçesi projesi için Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünü de ziyaret etti. Genel Müdür Yavuz Erdal Kayapınar ‘la bir araya gelen Başkan Ekinci, Viranşehir’de yapılacak olan Millet Bahçesi çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un oluru ile Millet Bahçesi çalışmalarının Bayramdan sonra başlatılacağını söyledi. Başkan Ekinci, daha sonra sırasıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Türkiye İş Kur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Şanlıurfa ve Ankara’da başarılı çalışmalara imza atan Uğur Büyükhatipoğlu’nu ziyaret ederek,istişarelerde bulundu.

ZİYARETLER ÇOK OLUMLU GEÇTİ

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmede bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yapılan temasların çok olumlu ve verimli geçtiğini belirtti. Yapılan görüşmelerde ilçenin eksiklerini yetkili mercilere iletip, hizmet için destek talebinde bulunduklarını ifade eden Başkan Ekinci, “Allah’a çok şükür destek için gittikleri makamlardan boş çıkmadığını söyledi. Başkan Ekinci yaptığı görüşmelerde, “T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından “1 Çöp sıkıştırma kamyonu, 1 Adet yol süpürme aracı, 400 Bin TL sıfır atık projesi kapsamında çöp konteyneri alım için hibe, 2 Milyon 500 Bin TL değerinde parke taşı alımı için hibe sözü ile Türkiye Belediyeler Birliğinden 1 adet Greyder ve 1 Adet hafriyat kamyonu sözü aldık. Gelecek araçlarla filomuz daha da güçlenecek ve daha etkin bir şekilde çalışmalar yürütülecek. Sözü alınan araç ve hibeler şimdiden Viranşehir’imize hayırlı olsun. Yine bunların yanı sıra Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ekipleri, Bayram’dan sonra ilçeye gelerek Millet Bahçesi ve kentsel dönüşüm için çalışmalara başlayacak. Tek sevdamız Viranşehir’imizi metropollerin en güzel kentleriyle yarıştırmak ve daha yaşanabilir bir kent yapmaktır. Bu hedefler doğrultusunda bütün birimlerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 02:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195