Title of a News Article

Harran'da facia!...

.

Harran'da facia!...
banner206
 Harran’da 300 dekar hububat ekili alan yandı
Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz:
“Yangına sebep olabilecek konularda herkes daha dikkatli olmalı”

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Saide ve Demirli köylerinde çıkan yangınlarda, toplam 300 dekar alanda hasat edilmeyi bekleyen hububat kül oldu.
Kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle hasadın gecikmeli başladığı Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden Harran Ovası’nda iki ayrı köyde hububat yangını çıktı. Nedeni henüz bilinmeyen yangınlarda; Saide köyünde 100 dekar, Demirli köyünde de 200 dekar hasat edilmeyi bekleyen ürün tamamen yandı.
Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Aldeniz ile birlikte, hasar tespiti yapılan tarlalarda incelemelerde bulunarak, üreticilere “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

EKİNLE BİRLİKTE ÇİFTÇİNİN CANI DA YANIYOR
Çiftçinin tohumu ektikten sonra hasada kadar geçen süreçte sel baskını, yağmur, kuraklık, yangın gibi doğa olayları ile mücadele ettiğini belirten Özyavuz, “Küçük bir kıvılcım, görüldüğü gibi yüzlerce dönüm ekili alanı kül edebiliyor. Bu köylerimizde çıkan yangınlar sadece ekinleri değil, üreticilerimizin canını da yakmış durumda. Başka üreticilerin canını yanmaması, emeklerinin boşa gitmemesi için yangına sebep olabilecek konularda herkes daha dikkatli olmalı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195