Title of a News Article

Hilvan'ın en büyük sorunu masaya yatırıldı...

.

Hilvan'ın en büyük sorunu masaya yatırıldı...
banner206
 Hilvan Kaymakamlığı ile Ziraat Odası Başkanlığı koordinesinde Hilvan Kız Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yaklaşık iki saati aşan bir sürede, Hilvan'da kesintiye uğrayan elektrik sorunları ile ilgili toplantı düzenlendi.

        Hilvan Kaymakamı  Ahmet ÖZAY Başkanlığında yapılan toplantıya; Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali BAYIK, Hilvan Ziraat Oda Başkanı Hikmet İPAR,Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Murat DURSUN, Siverek DEDAŞ İlçe Müdürü Zeynel TUĞRUL,Hilvan'dan sorumlu DEDAŞ yetkilisi Ömer DUYAR, İlçe Koordinatörü Haçım NİTİN ile muhtar ve çiftçiler katıldı.

         İlk Konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı  ÖZAY," Hilvan'da özellikle köylerde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerini masaya yatırdı. Kaymakam ÖZAY yapmış olduğu konuşmasında; "Özellikle Köylerimizde gece ve gündüz saatlerinde  yaklaşık altı saat civarında kesinti oluyor. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Birileri kaçak elektrik kullanıyorsa bunun cezasını ödesin bu konuda hem fikiriz. Âmâ benim Muhtarım,Çiftçim,Esnafım,Vatandaşım ödüyorsa elektriğinin kesilmemesi ve ayrıca fazla ödeme yapmaması gerekiyor. Ödemesini yapan Vatandaşlarımın 24 saat kesintisiz elektrik alması gerekiyor. Şunu da belirtmek isterim ki elektrik Fiatları yüksek geliyor. Bir önemli konu ise; sayaç okumaya gelen DEDAŞ'ın Hilvan dışında gelen personeli, dışardan gelip bir anda sayacı okuyup kaçak kullanım deyip Hilvan'dan ayrılıyor. Bu sayacı inceleyip'te ceza kesen kim, nerden geliyor kimsenin bilgisi yok.DEDAŞ yetkililerinden ricam buranın idaresi olarak bu kişileri bize bildirmeleridir". Sözlerine devam eden Hilvan Kaymakamı  Ahmet ÖZAY; "Hep beraber bu elektrik sorununa; Belediyemizle, Ziraat Odamızla,DEDAŞ yetkilileri İle, Muhtar ve Çiftçilerimizle adım atıp çözelim." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

         Toplantıya katılan Muhtar ve Çiftçilerimiz ise; Özellikle Köylerimiz de uzun süreli kesintilerin neden yapıldığını anlamadıklarını, elektrik faturaların yüksek gelmesi, sayaç bazlı sözleşme yapıldığında, DEDAŞ yetkililerinden elektriğimizin kesilmeyeceğine dair garanti vermeleri gerektiğini dile getirdiler.

         Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Murat DURSUN ise; Tarımsal Sulama aboneleri ile ilgili projelerinin olduğunu, sayaç ile ölçüm yapılarak taahhüt edilen enerjinin indirimli olarak çiftçilerimize sunulması planlandığını belirtti. Konuşmasına devam eden DURSUN; Ben Öncelik ile Sayın Kaymakamımıza ve Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda çok ilgililer.İnşaallah bu ilgileri sebebiyle de pilot çalışmamızı belki Şanlıurfa'da Hilvan İlçesinde başlatabiliriz.Burda bizim en nihayetinde yapmamız gereken şey sahadaki tüm tarımsal sulama abonelerini sayaç üzerinde geçirebilirsek Hilvan'da elektrik sorunu olmayacağını söylemek isterim. Biz bu sayaç sistemine geçelim ve oturup beraberce anlaşalım. Ondan sonra elektrik kesiliyorsa o zaman söylersiniz niye elektriğimiz kesiliyor diye. Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

        Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı  Ahmet ÖZAY; Konuşulanların burada kalmamasını ve bir an önce çözüm yoluna varılarak kesintisiz elektriğin verilmesi gerektiğini söyledi.Ayrıca DEDAŞ yetkililerinden de çözüm süreci aşamasında kesintisiz elektriğin verilmesi gerektiğini belirtmesinin ardından toplantıya katılan herkese teşekkür ederek program son bulmuş oldu

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195