Title of a News Article

İl Müdürlüğü resmi açıklama yaptı

.

İl Müdürlüğü resmi açıklama yaptı
banner206
Şanlıurfa'daki ovaların Koruma altına alınmadığı yönünde çıkan bazı haberler üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama geldi. İşte O açıklama
Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in talimatıyla başlatılan ve İl Müdürlüklerimizce ilk başta tespit edilen ve kurul kararları tamamlanarak Bakanlığımıza gönderilen 141 adet büyük ova, Başbakanlığa arz edilmiş olup, Bakanlar Kurulu Kararı ile 21 Ocak 2017 tarihli Resmî Gazetede büyük ova olarak ilan edilmiştir.

Bu durum üzerine 5403 sayılı Kanunun çıktığı 2005 yılından bu tarafa Ülkemizde ilk defa ovalarımız, Bakanlar Kurulu Kararıyla büyük ova ilan edilmiştir.

Bu kapsamda günümüz itibariyle, yıllardır Kurul Kararları alınamayan başta ilimizde 16/11/2016 tarihinde Sayın Valimiz başkanlığında Toprak Koruma Kurulu kurulmuş, 23/11/2016 tarihinde büyük ova statüsüne alınacak alanların çalışması tamamlanmış olup (Şanlıurfa ili ovaları Toplam 767268 hektar; Şanlıurfa Harran, Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar, Yaylak, Bozova, Birecik, Halfeti ve Siverek ovaları ) 29/11/2016 tarihinde bakanlar kurulu kararı alınması üzerine Bakanlığımız Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Tüm bu çalışmalar üzerine başta ilimiz olmak üzere İllerde toprak koruma kurulu kararları ve evrakları tamamlanan 34 adet ova da Bakanlar Kurulu kararı ile büyük ova ilan edilmesi için Hukuk Müşavirliğine gönderilmiştir.

Ayrıca bunların dışında tespitleri yapılan 37 adet ovanın da il Kurul kararları tamamlandıkça Bakanlar Kuruluna arz edilecektir. Böylece toplamda 212 adet ova Bakanlar Kurulu kararı ile büyük ova ilan edilecektir.

İlan ile birlikte ilimizde 9 ova olmak üzere tüm büyük ovalarımız tarımsal sit alanı gibi korunmuş olacaktır.

Bu konu ile ilgili Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz, Sayın Valimizin de hassasiyetleri ile sıkı bir çalışma ve takip yürütmektedir.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195