Title of a News Article

İlk bayramlaşma Camilerde oldu

İlk bayramlaşma Camilerde oldu
banner206

Allah’ın Müslümanlara bir ikramı olan bayram, yurdun dört bir tarafında büyük bir coşkuya sahne oluyor. Kurban Bayramı'nın heyecanıyla güne başlayan Müslümanlar, çocuklarını da yanlarına alarak camilere akın etti.

Yan yana saf tutarak ellerini açıp hep birlikte dua eden halk, kılınan bayram namazının ardından okunan tekbir, hutbe ve duaların ardından birbirleriyle bayramlaştı.

 

Haberler

Türkiye

Video

Fotoğraf

Kurumsal

İletişim

Son Gelişmeler 

| “Bayramların özü sıla-i rahimdir”

 

| HÜDA PAR’dan Kurban Bayramı mesajı

 

| Türkiye genelinde "Kurban Bayramı" coşkusu

 

| Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu’ndan HÜDA PAR'a taziye telefonu

 

| Lekima Tayfunu Çin'i vurdu: 22 ölü

 

| Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin yolları

 

| Kenyalı muhtaç ailelere gıda ve giyim yardımı

Ana Sayfa GÜNCEL Türkiye genelinde "Kurban Bayramı" coşkusu

MARDİN

 11 Ağu 2019 Paz 06:49:16

Türkiye genelinde "Kurban Bayramı" coşkusu

Yurdun dört bir tarafındaki vatandaşlar, Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti.

Allah’ın Müslümanlara bir ikramı olan bayram, yurdun dört bir tarafında büyük bir coşkuya sahne oluyor. Kurban Bayramı'nın heyecanıyla güne başlayan Müslümanlar, çocuklarını da yanlarına alarak camilere akın etti.

Yan yana saf tutarak ellerini açıp hep birlikte dua eden halk, kılınan bayram namazının ardından okunan tekbir, hutbe ve duaların ardından birbirleriyle bayramlaştı.

İstanbul'da vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı.

Ankara'da bazı vatandaşlar Kurban Bayramı namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldı. Cami çıkışı vatandaşlar bayramlaştı.

Kurban Bayramı namazı nedeniyle Edirne'deki camilerde de yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar bayram namazını Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi'nde kıldı.

Denizli’de ise vatandaşlar Kurban Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Şehir merkezindeki camilere sabah saatlerinde gitmeye başlayan vatandaşlar, Delikliçınar Meydanındaki Yeni Camiye yoğun ilgi gösterdi.

İzmir'de vatandaşlar, bayram namazı için camilere akın etti. Konak ilçesindeki Alsancak Hocazade Camisi'ne gelen genç yaşlı birçok vatandaş, bayram namazı için birlikte saf tuttu.

Bayram namazı nedeniyle Bursa’daki camilerde yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar bayram namazını tarihi Ulu Cami'de kıldı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Çanakkale'de vatandaşlar camileri doldurdu. Eceabat Şehitler Camisi'ni sabah namazından itibaren dolduran vatandaşlar bayram vaazını dinledi.

Sivas'ta çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazı için Paşa Camii'ne akın etti.

Kurban Bayramı nedeniyle Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki camiler doldu. Vatandaşlar bayram namazı sonrası bayramlaştı.

Ağrı’daki vatandaşlar da Kurban Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Merkez camiye sabah saatlerinde gitmeye başlayan cemaat, bayram namazını kıldıktan sonra okunan hutbe ve yapılan duanın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

Adana'da çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazı için Sabancı Merkez Camii'ne akın etti.

Diyarbakırlı vatandaşlar da Kurban Bayramı namazını İslam âleminin 5’inci haremi şerifi olan Ulu Camide kıldı.

Mardin'de de bayram sevinci vardı

Mardin merkez ve ilçelerinde de teşrik tekbirleri ile birlikte camilere akın eden halk, namaz sonrası camide bayramlaşarak Kurban Bayramını büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladı.

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Şakir Nuhoğlu Camii, Kızıltepe Yeni Camii, Nusaybin Zeynel Abidin Camii, Midyat Hacı Kasım Altunkaya Cami gibi büyük camiler, sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı.

Sabah namazıyla birlikte cami hoparlörlerinden yükselen teşrik tekbiri (Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâh vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi`l-hamd) manevi atmosferi doruğa çıkardı.

“Küskünler barışmalı, kırgınlıklar giderilmelidir”

Kılınan bayram namazı sonrası hutbe verildi. Verilen hutbede küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekildi. Dargın ve küs olanları bayram gününde barışması gerektiğine değinilirken, hastaların da ziyaret edilmesi söylendi.

İlk bayramlaşma camilerde gerçekleşti

Hutbeden sonra cami cemaati salâvatlar eşliğinde müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Camilerdeki bayram kutlamasının ardından bu kez mezarlıkların yolu tutuldu.

Kaybettikleri yakınlarını kabristanda ziyaret edenlerin, mezar başlarında uzun süre dua ettikleri ve Yasin-i Şerif okundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195