Title of a News Article

Muhtarlar da O konuyu konuştular.

Şanlıurfa  Valisi Abdullah Erin Haliliye ilçesinde görev yapan muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi. toplantıda gündem DEDAŞ oldu...

Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü Emin Seymen'inde  katıldığı toplantıda muhtarlara seslenen Vali Erin, ayda en az bir kez yapacakları muhtar toplantılarında tüm kamu kurum kuruluşlarının yetkililerinin de hazır bulunacağını, sorunların ilgili muhataplara anında aktarılarak çözüm aranacağını kaydetti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen muhtarlar toplantısında konuşan Vali Erin, “İleriye dönük güzel planlama ve çalışmalar yapmak suretiyle, milletimizi tatmin edecek, Şanlıurfamızı kalkındıracak, geliştirecek, refah düzeyini yükseltecek bir çalışma içerisine gireceğiz. Hepimizin yapacağı çok sayıda iş var. Enerjimizi ve yoğunluğumuzu vermek suretiyle problemlerin çözümüne odaklanmamız gerekiyor” dedi.

 

AYDA EN AZ 1 DEFA TOPLANTI

Muhtarlarla en az ayda bir defa bir araya geleceklerini belirten Vali Erin, il merkezi ve ilçe mahalle muhtarlarıyla belirledikleri bir program dahilinde buluşacaklarını belirterek, “Muhtarların dile getireceği sorunların hepsinin muhataplarının olacağı, masanın bir tarafında kamu kurum kuruluşları temsilcileri, il müdürleri, ilçe müdürleri, kaymakamlarımız, jandarma, emniyet ve tüm kamu kurumlarının olduğu bir toplantı şeklinde gerçekleştireceğiz. Tamamen medeni bir şekilde muhtarlarımız mahalleleriyle ilgili yaşadıkları problemleri dile getirecekler ve il müdürlerimiz ile problemle ilgili olan arkadaşlar da anında cevabını vermeye çalışacaklar. Sorunları burada mümkün olduğunca çözmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Sadece toplantılarla yetinmeyeceklerini, vatandaşlarla da bir araya geleceklerini kaydeden Vali Erin, mahallelerde de bir tarafta kendilerinin ve muhtarların diğer tarafta da vatandaşların karşılıklı oturarak sorunlarını dile getirme ve çözme imkânına kavuşacaklarını ifade etti.

 

Planlı Programlı Çalışma Dönemi

 

Herkesin kafasına göre iş takip ettiği bir sistemden çıkarak, daha planlı, daha programlı, daha çok istişare ve problemlerin dile getirileceği, herkesin ne yaptığının belli olduğu bir sistemi oturtmak istediklerine dikkat çeken Vali Erin, sözlerini şöyle sürdürdü: Muhtarlarımız, hizmet anlayışımızda en önem verdiğimiz birimlerimizin başında gelen kardeşlerimizdir. Bunu söylemek, ifade etmek bile fazladır. Sizler, mahallenizdeki her türlü problemi en iyi bilen, kendi mahallenizdeki yetim öksüzü, muhtaç durumdaki insanları yakından tanıyansınız. Mahallenizin gençlerini farklı, istenmeyen alanlara sevk etmek isteyen kötü niyetlilerle, güvenlikten asayişe kadar birçok konuda en fazla bilgi sahibi olan kişilersiniz. Dolaysıyla her alanda başlatacağımız planlamaların her aşamasında muhtarlarımıza düşen sorumluluk ve görevler var. Muhtarlarımızı hiçbir zaman ve kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Muhtarlarımızın insanların sorunlarıyla tek başına muhatap olmasına ve mücadele etmesine razı olmayacağız. Tüm kurum kuruluş temsilcileri ve bizler elimizi taşın altına koymak suretiyle, sizleri mahallenizdeki sorunlara daha rahat cevap verebilen bir donanıma kavuştururken diğer taraftan da uyuşturucu ve terörle mücadele, gençlerimizin hem zihnen hem de bedenen iyi yetişmesini sağlayacak hizmetlerin götürülmesi ve faaliyetlerin gerçekleşmesi konusunda da muhtarlarımızın bilgisi ve bize aktardıklarının çok önemli olduğunu değerlendiriyoruz.

 

Problemlerimizin Başında Terör Geliyor

 

Devletin ve milletin mücadele ettiği problemlerin en başında terör olduğunu kaydeden Vali Erin, Şanlıurfa’nın bölgede en huzurlu illerden biri olduğunu belirterek, “Teröre şimdiye kadar pirim vermeyen ve geçen dönemde yaşadığımız sıkıntıların çoğunun yaşanmasına müsaade etmeyen basireti gösterebilen insanların yaşadığı bir memleket burası. Bunun, bu şekilde devam etmesini ve daha kardeşçe, birbirini seven sayan topluluk haline getirilmesine yönelik çok yönlü çalışmalar yapmamız gerekiyor. Çünkü öbür taraf da çalışıyor. Çok daha planlı ve sistemli çalışıyorlar” dedi.

 

Kışkırtmalara Dikkat

Şanlıurfa'da barınan Suriyeliler ile Urfalılar arasında gerginliğe neden olabilecek provokasyonlara karşı da uyarılarda bulunan Vali Erin, diğer yandan da kendi emelleri için çoluk çocuğu madde bağımlısı yapmayı hedefleyen bir anlayış olduğuna işaret ederek, “Bunlarla hep birlikte, elbirliğiyle mücadele etmek gerekiyor. Bunu yaymaya ve yaygınlaştırmaya çalışanlara anladıkları dilden gereken cevabı verme çabası ve uğraşı içerisinde olacağız. Ama bunu sizlerle birlikte yapacağız. Muhtarlarımız, mahallelerde bulunan sorumluluk sahipleri, imamlarımız, öğretmenlerimizin bize verecekleri bilgiler, işbirliği ve dayanışma ile ancak bunu başarabiliriz. Tek başımıza ne siz bunun üstesinden gelebilirsiniz ne de biz. Dolaysıyla daha yakın bir çalışma anlayışını bugünden itibaren ortaya koymaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Vali Erin’in konuşmasının ardından söz alan muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunları ve özellikle elektrik konusunun bir an önce çözüme kavuşturulması için taleplerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195