Title of a News Article

Nihayet çalışmalar başladı...

Nihayet çalışmalar başladı...
banner206

Birecik-Halfeti Yolu Açma Çalışmaları Başladı. Günlerdir kapalı olan Birecik-Halfeti yolunun açılması için ilk adımlar atıldı. 

Birecik ilçesinde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle vatandaşların can güvenliği için kapatılan Birecik-Halfeti yolunun trafiğe açılması çalışmaları bayramın ikinci günü başladı. Kaymakam Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam'ın yoğun girişimleri sonuç verdi. 

Çalışma öncesinde ilçeye gelen AFAD ve ihaleyi alan firma yetkilileriyle Kaymakamlık Makamında görüşen Birecik  Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya, yolun güvenli hale getirilmesi ve trafiğe açılması için yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

 sahil yolunda çalışma başlatan ihaleyi alan özel dağcı firması ekipleri, halat yardımıyla ve özel tekniklerle özellikle heyelan meydana gelen bölgede düşme ihtimali yüksek olan kaya parçalarını düşürüyor. Bu kaya parçaları düşürüldükten sonra yoldaki kaya parçaları da temizlenecek ve yol güvenli hale getirilince de yol trafiğe açılacak.Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması hedefleniyor.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, ihale sürecinin hızlanması için Ankara'da çok sayıda temaslarda bulunduğunu söyledi. Başkan Mirkelam, ilçe halkının daha fazla mağdur olmaması için her türlü imkanların kullanılacağını AFAD yetkilileri ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195