Title of a News Article

SGK Heyeti Erin'i ziyaret etti...

SGK Heyeti Erin'i ziyaret etti...
banner206

Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle, Vali Abdullah Erin' makamında ziyaret etti.  

SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, İl Müdür Yardımcıları Kerim Ejder ve Ramazan Akaray'ın hazır bulundu ziyarette, Sosyal Güvenlik Haftası ve bu hafta içinde yapılacak etkinlikler hakkında Vali Abdullah Erin'i bilgilendirmede bulunuldu. İl Müdürü İsmail Ünlü bu haftanın amacının vatandaşları sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri açısından bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik ve sigortalılık bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. 

İşveren ve çalışanların sosyal güvenlik konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Müdür Ünlü, denetmenlerce her ay farklı sektörlerin ziyaret edileceğini, her alanda rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini ve bu rehberlik faaliyetlerinin kayıt dışı istihdamın önlenmesinde önemli bir adım olduğunun altını çizdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Abdullah Erin ise , Sosyal güvenliğin esas itibarı ile Devletin icra ettiği, kamu kaynaklarının kullanıldığı, kişileri sosyal risklere karşı koruyan ve kollayan bir yapı olduğunu ifade ederek, ‘İnsanların geldiği noktada sosyal güvenlik olmadan olmuyor. O halde bireysel ve toplumsal hayatımız için bu döngünün iyi işlemesi gerekiyor.Sosyal güvenlik birimlerimizin tek çatı altında toplanmasının yaşanılan kargaşayı önledi.SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın tek çatı altında toplanmasının sadece ‘fiziksel’ bir değişim olmadığını, aynı zamanda ‘zihinsel’ bir değişim ve dönüşüm olduğunu kaydetti. 

Öte yandan, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, ekibi il genelinde sosyal güvenlik haftası etkinlikleri kapsamında tüm İlçelerde kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcilerini ziyaret ediyorlar 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195