Title of a News Article

Urfa'ya büyük bir proje daha...

.

Şanlıurfa'da dev projeler ardı ardına hayat bulmaya devam ediyor. İl genelinde 800 bin kişinin su ihtiyacının yanı sıra bereketli Urfa toprağına verim sağlayacak olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin işbirliği ile 800 Bin kişinin atık suyunu temizleyerek tekrar doğaya kazandıracak olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin temelini düzenlenen törenle attı. Törene Başkan Çiftçi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Avrupa Birliği Komiseri Johannes Hahn, Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eyyübiye ilçesine bağlı Akçamescit köyü yakınlarında kurulması planlanan tesisin temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, tesisin tam anlamıyla faaliyete girmesinin ardından bölgenin uzun yıllar olası su sorunu yaşamayacağını dile getirdi.

Şanlıurfa'nın bu gibi dev projelerle adım atlayacağını sözlerine ekleyen Ceylan "Avrupalı dostlarımızla böylesine önemli bir projeyi Şanlıurfa'ya kazandırmak aramızdaki işbirliğinin önemli bir göstergesidir. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi 800 bin Urfalıya hizmet verecek olan ve yatırım tutarı 100 milyon liralık Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin temel atma töreni nedeniyle Türkiye'nin en büyük tarım merkezi olan Urfa'nın bereketli toprakları bu proje sayesinde artık daha temiz, daha verimli ve daha bereketli olacaktır. Yapılan bu yatırım sayesinde daha sağlıklı gıdalar gelecektir. ve yine bu yatırımın kazanımlarından hem Türkiyeli hem Avrupalı dolaylı olarak yararlanacaktır. Projenin başlangıcından bu yana kadar geçen tüm süreçlerde emeği ve katkısı bulunan Avrupa Birliği yetkililerine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize, Avrupa Birliği Yatırımları Dairemize özellikle tüm paydaşlarımıza bakanlığımız adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

ÇİFTÇİ: DEV PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ

Bakan Yardımcısı Ceylan'ın ardından kürsüye gelerek katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Projede emeği geçen herkese tüm Şanlıurfalılar adına teşekkür etti.

Şanlıurfa'da dev projelere imza atmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasına devam eden Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mız tüm Türkiye genelinde nüfusu en hızlı artan ilimiz. 3 merkez ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sayısı 866 bin ve il genelinde de bir milyon 892 bin nüfusumuz yaşıyor. Çevreci olan Şanlıurfa Atık Su Merkezinin Urfa'ya katacağı değer ortadadır. Hem sağlıklı bir yaşam, hem vektörle mücadele, hem de atık suyun temizlenerek değerlendirilmesi bu projenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Tüm bu çalışmayla bu bereketli topraklarda daha sağlıklı bir yaşam, daha sağlıklı bir çevre oluşmuş olacaktır. Projemiz uzun vadeli bir çalışma. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize bağlı Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığımız da bu tür çalışmaları tüm kurumlarımızla birlikte yapmayı arzuluyor ve bunun çabası içerisindedir. Çünkü Şanlıurfa'da gerek içme suyu gerekse dağıtım suyunu yönetmeyi biz önemli bir görev olarak görüyoruz. Projede biz de paydaş kurum olarak çalışmaların her etabını yakından izleyeceğiz. Kurum olarak tüm sorumluklarımızı söyleşiye uygun olarak yapacağız. Projede emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

 

HAHN: AB BU TÜR YATIRIMLARA HER ZAMAN DESTEK VERECEK

Başkan Çiftçi'nin ardından Avrupa Birliği Komiseri Johannes Hahn de tesisin önemli bir yatırım olduğunu ve Avrupa Birliği'nin bu tür projelere her zaman destek vereceğini söyledi. Hahn, Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyerek şunları söyledi: " Avrupa Birliği olarak bu projeye 36,1 milyon avroluk destek sağlıyoruz. Bu projeyle birlikte arıtılmamış olan suyun tekrardan doğaya kazandırılmasını sağlayacağız. Bu proje ayrıca AB standartlarını temin edecek, su kalitesinin daha da üst seviyeye çıkmasını sağlayacaktır. Yine bu sayede yaşam koşullarının daha da iyileşmesi yönünde önemli bir adım olacaktır. Tüm bularla birlikte hal sağlığı korunacak ve sudan kaynaklı hastalıkların da önüne geçilmiş olacaktır. Avrupa Birliği, Türkiye'deki reform ve modernizasyonla prosesünü desteklemeye devam edecektir. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Avrupa Birliği Komiseri Johannes Hahn ve Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız platforma gelerek temsili temel atma töreninde ilk çimentoyu sahaya döktü. Şanlıurfa'ya gelen davetlileri tek tek tebrik eden Başkan Çiftçi, program bitiminin ardından kent merkezine geçti. 168 Bin metrekare üzerinde yapılacak olan 100 Milyon liralık dev tesis, faaliyete geçmesi ile yaklaşık olarak 800 Bin kişinin atık suyunu temizleyerek tekrar doğaya kazandıracak.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 22:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet Altun
mehmet Altun - 8 yıl Önce

Nihat Çiftçi Başkanım başta olmak üzere tüm ekibini yürekten kutluyorum. mehmet Altun-Bakkalbaşı

SIRADAKİ HABER

banner195